Region

Izvučeno pet tijela iz Drine! Prevrnuo se čamac sa migrantima, za dvije osobe se još traga

Autor Jana Desovski

U Vrhpolju kod Ljubovije pronađeno je pet utopljenika.

Izvor: RINA.RS

U Vrhpolju kod Ljubovije pronađeno je pet utopljenika. Pretpostavlja se da je riječ o Sirijcima koji su bili u čamcu koji se jutros prevrnuo u rijeci Drini. Utopljenike su primjetili pripadnici Civilne zaštite RS u Bratuncu koji sa kolegama iz Srbije, RS i BIH tragaju za nestalima čiji je broj spao na dva, a petoro nestalih je mrtvo.

Akciju na pronalaženju vode policijske ekipe sa obije obale Drine.

Potpredsjednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je jutros Graničnoj policiji Ljubovija prijavljeno od strane Graničnih organa Bosne i Hercegovine, da se tokom noći na Drini prevrnuo čamac sa iregularnim migrantima, koji su iz Srbije pokušali da pređu rijeku između mjesta Drlača u opštini Ljubovija i Orlice u opštini Zvornik.

U čamcu bilo 25 osoba

Odmah po prijavi, na lice mjesta upućeni su pripadnici policije i Sektora za vanredne situacije i trenutno se intenzivno pretražuje rijeka i priobalje.

Prema riječima iregularnih migranata koji su došli do obale, u čamcu je bilo oko 25 osoba, a policija i vatrogasci-spasioci zatekli su na obali 18 osoba od kojih je troje djece.

Osim pripadnika Policijske stanice Ljubovija i Sektora za vanredne situacije, u pretrazi učestvuju i pripadnici Stanice granične policije Ljubovija i Regionalnog centra granične policije prema BiH, a očekuje se i dolazak pripadnika Ronilačke jedinice Žandarmerije MUP Srbije u cilju pronalaska ostalih iregularnih migranata,” izjavio je ministar Dačić.