Region

DAČIĆ NAKON LIKVIDACIJE RAMOVIĆA: Policija u Srbiji prati oko 100 pripadnika vehabijskog pokreta

Autor Željko Svitlica

Policija u Srbiji prati oko 100 pripadnika vehabijskog pokreta za koje se procjenjuje da bi mogli da budu opasni, odnosno da učestvuju u nekim terorističkim aktivnostima, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.

Izvor: Printscreen/Pink TV

Govoreći o vehabiji Senadu Ramoviću koji je u subotu, 17. avgusta, ubijen u okršaju sa policijom kod Novog Pazara, Dačić je rekao da je taj vehbija najveću štetu nanio upravo muslimanskom narodu.

On je dodao vehabijski pokret postoji niz decenija i da se smatra ekstremnim, ali da nisu svi pripadnici pokreta opasni po društvo.

Dačić je istakao i da postoji spisak nevladinih organizacija koje se finansiraju iz inostranstva i miješaju se u unutrašnju politiku Srbije.

On je napomenuo da je političkim strankama zabranjeno da se finansiraju iz inostranstva, a da nevladine organizacije imaju pravo, iako se i one miješaju u politiku.

"U mnogim zemljama na svetu se donose zakoni protiv toga, upravo da bi se zaštitila domaća politička scena", rekao je Dačić za Televiziju "Pink".

On je dodao da bi i u Srbiji pokušaj da se takav zakon uvede bio okarakterisan kao da nije u skladu sa evropskim standardima.