Region

Podignuta optužnica protiv Marka Miljkovića: Poznato kolika kazna prijeti rijaliti zvijezdi

Autor Nevena Davidović

Podignuta je optužnica protiv rijaliti zvijezde Marka Miljkovića.

Izvor: Nenad Kostić/kurir

Javni tužilac Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu je podnio optužni predlog protiv Marka Miljkovića (41) iz Brusa zbog sumnje da je 13. maja godine u službenim prostorijama PS Novi Beograd, na Novom Beogradu, Bulevaru Mihaila Pupina broj 165, u uračunljivom stanju, svjestan svog djela čije je izvršenje htio, svjestan da je njegovo djelo zabranjeno, pod dejstvom alkohola jednog policijskog službenika napao, a drugog pokušao da napadne.

Bivšem rijaliti učesniku, podsjetimo, policija je došla na vrata kako bi intervenisala pošto su ga komšije prijavile da je njihovu terasu gađao jajima.

"M. M. se sumnjiči da je pokušao je da napadne službeno lice PS Novi Beograd policijskog službenika raspoređenog na obavljanji poslova na prijemu i zadržavanju lica D.M., a napao policijskog službenika PS Novi Beograd oštećenog D.M. prilikom vršenja službene dužnosti – pomoćnika vođe smjene i nanio mu laku tjelesnu povredu, na taj način što je po dolasku u službene prostorije PS Novi Beograd nakon zadržavanja vređao policijske službenike, pa kada su ga doveli do kasete gdje su bile njegove lične stvari kako bi uzeo mobilni telefon, podigao je svoju desnu ruku i krenuo podignutom rukom ka oštećenom D.M., zbog čega ga je isti uhvatio za desnu ruku i okrenuo ka zidu radi dovođenja u položaj za vezivanje. Potom kada je oštećeni D.M. krenuo ka njegovoj lijevoj ruci, uhvatio ga je za mali prst desne ruke koji je stegao, zbog čega je oštećeni D.M. ruku izvukao, a zatim ga uhvatio za zglob lijeve ruke i doveo njegovu lijevu ruku u položaj za vezivanje, čime je oštećenom D.M. nanio lake tjelesne povrede u vidu uvrnuća – uganuća mekih tkiva malog petog prsta desne šake, nakon čega je savladan, te su mu stavljene službene lisice, čime je okrivljeni izvršio krivično djelo ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti", saopšteno je iz Trećeg osnovnog javnog tužilaštva.

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je predložilo da Treći osnovni sud u Beogradu okrivljenog M.M. oglasi krivim i da ga za krivično djelo ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti i osudi na kaznu zatvora u trajanju od tri mjeseca, a da ga za krivično djelo ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti izosudi na kaznu zatvora u trajanju od 6 mjeseci, te da ga osudi na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 7 mjeseci u koju kaznu će se uračunati vrijeme koje je proveo u zadržavanju, koje mu se računa od 14. maja od 00,50 časova kada je uhapšen.