Region

STRAVIČNA TRAGEDIJA U HRVATSKOJ: Poginuli mornari, priklještila ih rampa na trajektu!

Autor Vasilisa Grgurević Izvor Kurir

U Malom Lošinju dogodila se nesreća s trajektom Lastovo.

Izvor: Printscreen

Policija javlja da su poginula dva Jadrolinijina mornara, a jedan je teško povrijeđen, dok su iz Jadrolinije za Hinu rekli da su poginula trojica mornara.

Teška nesreća se dogodila oko 15.30 sati u trajektnom pristaništu u Malom Lošinju kad je pala ulazna rampa trajekta "Lastovo" i prikliještila mornare Jadrolinije.

"Policija je danas oko 15.10 primila dojavu da su na rivi u Malom Lošinju smrtno stradale 2 osobe, dok je jedna osoba povrijeđena. Prema prvim informacijama, osobe su stradale prilikom pada rampe motornog broda.

Na mjestu događaja slijedi uviđaj.

U rasvjetljavanju ovog događaja uz policiju učestvuju i druge nadležne službe, kako bi se utvrdile okolnosti koje su dovele do stradanja i utvrdile sve relevantne činjenice - objavila je hrvatska policija.

Lastovo je trajekt za lokalne linije klasifikovan kaom "ro-ro" putnički brod. Izgrađen je 1969. u Japanu, gdje je zaplovio pod imenom Išizuki. Brod 1978. godine postaje dio Jadrolinijine flote. Najčešće plovi na linijama splitskog kraja. Dug je 72.7 metara, a širok 13.7 metara - piše na stranicama Jadrolinije.