Region

JEZIVA PORUKA SLUTILA SMRT: Ovo je momak ubica iz Sjenice, svojom vožnjom u grob otjerao oca i ćerku (2)

Autor Miloš Škrbić

Građani Sjenice sada očekuju brzu reakciju nadležnih organa, pravdu za porodicu Fehratović, i strože mjere protiv nasilničke vožnje kako bi se spriječile slične tragedije u budućnosti.

Dženan Korać
Izvor: Fejsbuk/Instagram

Dženan Korać, mladić poznat po svojoj ljubavi prema brzoj i nasilnoj vožnji, postao je tema broj jedan u Sjenici nakon što je sinoć izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj su stradali članovi porodice Fehratović. Ova tragična nesreća uslijedila je samo dva mjeseca nakon što je Korać 30. maja izazvao još jednu zastrašujuću nesreću, u kojoj je presjekao banderu i udario vozila, srećom bez žrtava, ali sa ozbiljnim posledicama po druge učesnike u saobraćaju.

Prema svjedočenjima lokalnih građana, Korać je bio poznat po nasilničkom ponašanju za volanom. Njegova vožnja bila je brza, nepromišljena i opasna, a uprkos ranijim incidentima, nastavio je da ugrožava sigurnost na putevima.

Korać je sinoć preticao kolonu vozila u velikoj brzini, izgubivši kontrolu nad automobilom i izazvao sudar u kojem su život izgubili otac i kćerka iz porodice Fehratović, dok se ostali članovi porodice i dalje bore za život. Ono što dodatno uznemirava javnost jeste činjenica da je Korać već bio umiješan u ozbiljnu saobraćajnu nesreću prije samo nekoliko mjeseci. Naime, 30. maja, u Ulici Milorada Jovanovića, Korać je takođe u velikoj brzini udario u tri vozila, pri čemu je presjekao banderu.

Iako u tom incidentu nije bilo žrtava, Korać je pokazao neodgovornost i potpunu nebrigu za sigurnost drugih učesnika u saobraćaju.

Poruka kojom je slutio na smrt

Sada, nakon tragedije koja je zadesila porodicu Fehratović, građani Sjenice masovno dijele Koraćev Instagram profil, na kojem je on ostavio zastrašujuću poruku:

“Ako me jednog dana ubije brzina nemojte plakati, jer ja sam se smijao!” Ova poruka, koja sada djeluje kao predosjećaj tragičnih događaja, izazvala je šok i nevjericu u javnosti.

Poznato je da je Korać voleo brzu vožnju, ali su mnogi vjerovali da će njegova strast ostati bez ozbiljnih posledica. Nažalost, njegovo ponašanje za volanom dovelo je do nepopravljivih gubitaka i otvorilo pitanja o odgovornosti i sigurnosti na putevima.

Građani Sjenice sada očekuju brzu reakciju nadležnih organa, pravdu za porodicu Fehratović, i strože mjere protiv nasilničke vožnje kako bi se spriječile slične tragedije u budućnosti.