Region

SUĐENJE UROŠU BLAŽIĆU SE PONOVO IZMIJEŠTA: Masovni ubica iz Mladenovca biće u staklenom boksu

Autor Nevena Davidović

Suđenja Urošu Blažiću zakazana su za 21, 22. i 23. avgust.

Izvor: TV Pink/Printscreen/MONDO/stefan stojanović/Kurir/Nenad Kostić

Suđenje Urošu Blažiću koji je optužen za masakr u selima Dubona i Malo Orašje premiješta se iz zgrade Okružnog zatvora u Beogradu u zgradu Specijalnog suda u Beogradu.

Ovu odluku je donijela predsjednica Vrhovnog suda, navodi se u saopštenju Višeg suda u Smederevu koje sudi ovaj predmet.

Suđenja Blažiću koja su zakazana za 21, 22. i 23. avgust održaće se u velikoj sudnici broj 1 u sudu u Ustaničkoj ulici.

Za 21. avgust je predviđeno da se saslušaju optuženi Uroš Blažić i njegov otac Radiša Blažić, a da se 22. i 23. avgusta ispitaju oštećeni. Oni će biti u staklenom boksu odvojeni od ostatka sudnice - između oštećenih i sudije.

Početak suđenja je predviđen za 10 časova.

Pripremno ročište u ovom predmetu održano je krajem jula u sudnici Okružnog zatvora u Beogradu, a zbog veličine sudnice samo četvoro oštećenih je moglo da prisustvuje.

Optužnicom Višeg javnog tužilaštva u Smederevu Uroš Blažić se tereti da je u selima Dubona i Malo Orašje, koja se nalaze u blizini Mladenovca, ubio devetoro mladih, a ranio 12 osoba. Njemu se na teret stavljaju krivična djela - teško ubistvo u sticaju sa krivičnim djelima nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, kao i neovlašćeno korišćenje tuđeg vozila.

Na optužnici se, osim Uroša, nalazi i Radiša Blažić kojem se na teret stavlja da je izvršio krivično djelo - nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.