Region

"IZVEO GA ČOVJEK MALO NA SUNCE": Čovjek uslikao pitona od 6 metara, i nije Afrika nego iznenađenje u Ljubljani

Autor Jana Desovski

Muškarac je izveo ogromnu zmiju u Ljubljani da se malo sunča.

Izvor: MONDO/Predrag Vujić

Tokom vikenda na Fejsbuku se pojavila objava koja je podigla veliku prašinu. Jedan čovjek je postavio fotografije pitona od 6 metara koji se nalazio pored Save, što je mnoge uplašilo.

Autor posta Samo Ribič je napisao: "Danas. Ne, nije Afrika, iznenađenje kod Save, piton od 6 metara. Vlasnik ga je izveo na sunce", a podijelio je i fotografije pitona koji je u Ljubljani primjećen pored rijeke Save.

Na jednoj od fotografija ogromne zmije kako puzi uz rijeku, vidi se čovjek kako stoji pored nje, a može se zaključiti da je on autor posta.

Reakcije na društvenoj mreži bile su pomiješane. Neki su izrazili oduševljenje ovim zaista neobičnim prizorom i pohvalili vlasnika što se dobro brine o svom egzotičnom ljubimcu. Drugi su, međutim, bili veoma zabrinuti zbog mogućnosti da tako velika zmija izmakne kontroli.

Bilo je i mnogo pitanja o tome kako je moguće da neko iznese džinovskog pitona, zmiju poznatu po svojoj sposobnosti da se omota oko plijena i uguši ga prije nego što ga proguta cijelog, na otvoreno i među ljude.

Neki komentatori su sa užasom raspravljali da bi se to moglo dogoditi i mački, psu u prolazu ili – ne daj Bože – djetetu. Autor posta, koji je takođe učestvovao u komentarisanju, u međuvremenu je uvjerio da je riječ o bezopasnoj životinji i da poznaje vlasnika pitona.

"Nevjerovatno, kakve se stvari dešavaju u našoj Ljubljani! Nadam se da su se pobrinuli za bezbjednost", napisao je jedan od korisnika na Fejsbuku, prenosi metropolitan.si.