Region

KAMIONDŽIJA IZ CRNE GORE SE ZAKUCAO IZAZVAO LANČANI SUDAR: Jedna osoba poginula, 8 povrijeđenih

Autor Milica Mrvaljević Izvor Kurir

M. S. (66) poginuo je 1. avgusta u stravičnoj saobraćajnoj nesreći na putu Pančevo-Banatsko Novo Selo nakon lančanog sudara u kom je učestvovao kamion, kao i šest automobila.

Izvor: Kurir

Vozač teretnjaka N. T. (30) je državljanin Crne Gore i određeno mu je zadržavanje nakon nesreće.

Podsjetimo, u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila prije pet dana, oko 17.30 sati povrijeđeno je osam osoba. Povodom ove nesreće oglasilo se nadležno Osnovno javno tužilaštvo u Pančevu.

Dana 1. avgusta oko 17.10 časova na državnom putu 1B reda broj 10 na 22 km i 300 metara dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj je učestvovao teretni skup vozila i šest putničkih vozila, u kojoj je jedna osoba, M.S. (66), poginula, dok su dva lica zadobila teške i pet lica lake tjelesne povrede, do koje je došlo usljed toga što vozač teretnog skupa vozila N. T. (30), državljanin Republike Crne Gore, koji se kretao iz pravca Pančeva ka Banatskom Novom Selu, nije držao odstojanje od vozila koja su se kretala ispred njega u istom smjeru, usljed čega je došlo do kontakta vozila koja su se kretala iz pravca Pančeva ka Banatskom Novom Selu i vozila iz suprotnog smjera - piše u saopštenju nadležnog tužilaštva.

Po nalogu dežurne javne tužiteljke određeno je zadržavanje u trajanju od 48 časova osumnjičenom N. T. i prema istom je na predlog OJT Pančevo, Osnovni sud u Pančevu odredio mjeru zabrane napuštanja boravišta i to zabranu napuštanja teritorije Republike Srbije, naloženo da se javlja određenom državnom organu, PU Pančevo i oduzete su putne isprave i vozačka dozvola.

OJT Pančevo je naložilo obdukciju poginulog lica M. S., uzimanje krvi i urina od osumnjičenog N. T., te će se u daljem toku postupka ispitati svi oštećeni, svjedoci, naložiti sva potrebna vještačenja i utvrditi sve činjenice relevantne za ovaj kritični događaj.