Region

"DJEČAKA (5) JE KUPAO LEDENOM VODOM, POVREDE SU ZASTRAŠUJUĆE" Detalji istrage o očuhu koji je pekao ruke i noge pastorku

Autor Aleksandar Blagić

Stravičan zločin na Čukarici otkriven je kada je došao prijatelj oca iz pakla da mu namjesti kablovsku televiziju.

Izvor: Shutterstock/Kurir/Damir Dervišagić

Muškarac I.A. (40) osumnjičen je da je svom pastorku (5) pekao ruke i noge na ringli, a zločin na Čukarici u Beogradu otkriven je kada je zajednički prijatelj očuha i majke dječaka došao da im namjesti kablovsku televiziju. On je vidio da dječak ima ozbiljne povrede i odmah je reagovao.

Ljekari smatraju da je sve moglo da ima tragičan kraj da taj čovjek nije odmah reagovao. Osumnjičeni muškarac i majka dječaka bili su u emotivnom odnosu oko godinu dana, kada se ona sa sinom iz prvog braka preselila kod njega na Čukaricu.

"U kući je tada živio I.A. sa svojim osmogodišnjim sinom. Majka dječaka nikome se nije žalila sve dok nije došao njihov zajednički prijatelj da im pomogne oko kuće. On je prvo primijetio iz razgovora koji je očuh vodio sa dječakom da postoji neki problem, a poslije nekog vremena popeo se uz stepenice da završi to što je imao i zatekao je očuha kako mališana kupa ledenom vodom. Tada je zapazio ogromne modrice, čvoruge, a potom i velike opekotine na tijelu dječaka", ispričao je izvor upućen u istragu.

Kako izvor dalje priča, on je odmah pitao majku zašto nije otišla. Ona mu je rekla da je "obećala da će biti uz njega u svemu".

"On ju je tada nekako ubijedio da ode kod svog oca. Pomogao joj je da se spakuje i poslao na autobus. Kada je stigla kod svog oca došla je i njena tetka i tada su i oni primijetili strašne povrede na dječaku. Pozvali su i policiju, kada su i dječak i majka dječaka ispričali da je sve to radio I.A.", dodao je izvor.