Region

MOMAK UHAPŠENE POLICAJKE IZ SOMBORA IMA DOSIJE: Osumnjičen za ubistvo, uzeo joj pištolj, pa pucao

Autor Ivana Vlajković

Osumnjičeni za ubistvo sa policajkom imaju debeo dosije.

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

P. B. (36) iz Vrbasa koji je sumnjiči da je direktni izvršilac ubistva za sada nepoznate osobe, koje se dogodilo 2019. godine u okolini Sombora, kako se saznaje, ima "krcat" dosije.

Prema nezvaničnim informacijama, P. B. koji je inače državljanin Crne Gore, hapšen je i nekoliko mjeseci posle stravičnog zločina, koji je otkriven tek posle pet godina.

"Nekoliko mjeseci posle stravičnog ubistva muškarca koji se još uvjek vodi kao nepoznata osoba, a sumnja se da je riječ o državljaninu Slovenije, P. B. je čak bio priveden zbog falsifikovanja isprava", kaže izvor.

Navodno, on je ranije privođen i zbog krađa i iznude i trenutno je u zatvoru u Sremskoj Mitrovici.

P. B. podsjetimo, sumnjiči se da je sa policajkom K. K. (45) učestvovao u teškom ubistvu, a istragom je obuhvaćen i D. Š. (37) koji se sumnjiči da je sa službenicom MUP-a posle zločina prebacio tijelo na drugo mjesto. Kako se saznaje, i on ima kriminalni dosije i trenutno je iza rešetaka zbog drugog krivičnog djela.

Podsjetimo, sumnja se da je K. K. 2019. godine otišla sa svojim tadašnjim partnerom P. B. da se on sastane sa izvjesnim Slovencem. Navodno, između njih dvojice izbila je svađa na napuštenom salašu u blizini Sombora i P. B. je iz službenog K. pištolja ubio žrtvu.

Kako se sumnja, policajka i njen dečko sakrili su tijelo, kako ono ne bi bilo nađeno, a pištolj je ostao kod njega.

"Međutim, prema odbrani koju je iznijela posle hapšenja, dečko s kojim je učestvovala u zločinu počeo je da prijeti njoj i njenoj djeci i traži novac kako bi joj vratio pištolj iz kog je ubio čovjeka. Ona je onda, u junu 2020. godine, prijavila da joj je pištolj ukraden, a tragove zločina pokušala je da prikrije s novim partnerom D. Š. (37) iz Sombora", otkriva sagovornik.

Kako navodi, sa osumnjičenim D. je, navodno, otišla na mjesto na kom je znala da je Slovenac zakopan, otkopali su ga i prebacili na drugo skriveno mesto na Monoštorskom putu.

"Pretpostavlja se da je smatrala da P. B. više neće moći da je ucenjuje da će da prijavi policiji ubistvo počinjeno iz njenog oružja ukoliko nema tijela", otkriva izvor.

Prema njegovim riječima, klupko zločina počelo je da se odmotava posle hapšenja D. Š. zbog drugog krivičnog djela. On je tada, navodno, ispričao i sve što zna o prebacivanju tijela muškarca sa K. K. Policija je, prema nezvaničnim informacijama, na mjestu na kom je rekao da su zakopali osobu našla skelet 24. jula i on je prebačen na Institut za sudsku medicinu u Novom Sadu, kako bi se na osnovu DNK utvrdilo ko je zapravo žrtva.

"Prema prvim informacijama, nestanak osobe čiji su ostaci nađeni nije prijavljen slovenačkoj policiji", otkriva izvor.

K. K. je, navodno, do hapšenja radila u Upravi granične policije na granici Srbije s Mađarskom i po činu je vodnik prve klase.