Region

STRAVIČNI SNIMCI POŽARA U HRVATSKOJ, VATRA GUTA SVE PRED SOBOM: Odjekuju detonacije, gore kuće, vozila

Autor Milica Mrvaljević Izvor Kurir

Požar koji je kasno sinoć izbio u Gornjim Tučepima kod Makarske u Hrvatskoj proširio se i na Park prirode Biokovo i zahvatio obližnji ranč.

Izvor: Printscreen/Facebook

Vatrena linija dugačka je četiri kilometra a čuju se i detonacije, pa nije poznato je li eksplodiralo vozilo ili oružje u kućama, prenosi hrvatski Indeks.

https://fb.watch/tFALRyI2Tc/
Jedan od mještana rekao je da je izgorjeo predio na kojem se nalazi zip line, cijeli dio ispod restorana "Veza", a svi gosti kuća pored magistrale, izašli su napolje.

U gašenju požara učestvuju vatrogasci sa cijele Rivijere.

Navodi se da gori više od 90 odsto maslinjaka i poljoprivrednih površina kao i zapuštenih zemljišta, brane se vile i kuće pa se vatra gasi i vodom iz bazena.

https://fb.watch/tFAKIUuazY/
Magistrala prema Dubrovniku sada je otvorena za saobraćaj dok je put Makarska-Vrgorac zatvorena, a u toku jutra se očekuje dolazak kanadera.

Zbog požara koji sem nošen jakim vjetrom brzo širio, zamalo je stradao predsjednik opštine Makarska Ante Čobrinić.


"Čim je vatra buknula, otišao sam autom do Čovića kako bih pružio podršku vatrogascima. Tada je vatra bila mala i u sekundi mi se razbuktala pred očima pa sam uletio u auto i krenuo prema kući. Međutim, vatra je zahvatila auto iz kojeg sam odmah iskočio, a on je izgorio za nekoliko minuta", ispričao je Čobrinić Slobodnoj Dalmaciji.