Region

ZARATILE GAZDE DVA NAJLUKSUZNIJA RESTORANA NA HVARU? Flaša pića u jednom košta 122.000€, drugi posjetio Mesi

Autor Jana Desovski

Kako pišu hrvatski mediji, zaratile su gazde dva najluksuznija restorana na Hvaru.

Izvor: MONDO/Mihaela Šljukić Bandović

Ako ste ikad nogom zakoračili na Hvar, niste mogli da ne primjetite dva kultna ugostiteljska objekta čiji su se predstavnici krvavo zakačili. Ivan G., vlasnik restorana 'Gariful' i njegov vjerni saradnik Dinko P. poznat kao ribar Mijo teško su povrijeđeni u napadu u nedjelju, navodno od strane Josipa Ć, suvlasnika obližnjeg 'Carpe Diema', piše Slobodna Dalmacija.

'Gariful' se nalazi na samoj obali grada Hvara, gdje su jedna uz drugu poređane najluksuznije jahte na svijetu. Zahvaljujući izvrsnoj poziciji, čudesnom vinskom podrumu i vrhunskoj gastronomskoj ponudi, Gariful je od omanjeg ribljeg restorana otvorenog 1981. godine profilirao u jedan od najluksuznijih restorana na hrvatskoj obali. Jedna od stvari koje ga izdvajaju su i mali ribarski brodovi koji iz dana u dan dopremaju svježu ribu za goste.

Posjetili ga mnogi poznati

Od skromnih početaka ovaj restoran je postao nezaobilazna destinacija za brojne poznate osobe iz svijeta sporta, umjetnosti i biznisa. Među najpoznatijim gostima koji su posjetili restoran svakako su princ Hari, modni dizajner Đorđo Armani, Lionel Mesi, Tom Kruz, Vladimir Kličko, glumice Demi Mur i Eva LaRue, Roman Abramovič, Luka Modrić, Rod Stjuart i mnogi drugi.

Nije rijetkost ni da ‘Gariful‘ osvane u medijima zbog paprenih računa, a koji iznose i do desetina hiljada eura. Tako je davne 2010. godine ruski tajkun spiskao 35 hiljada eura za svoju peteročlanu ekipu, a nedavno se pročulo i da kod njih može da se popije jedna od najskupljih čaša šampanjca. Dom Perignon Rose Gold košta nezamislivih 122 hiljade eura!

Restoran ‘Gariful‘ vrlo je aktivan i na popularnoj društvenoj mreži TikTok gdje je glavni akter napadnuti Mijo kojega često upoređuju s Sarajlijom Sejom Brajlovićem. Tako Mijo nasred hvarske obale ponosno pokazuje silnu ribu ulovljenu za goste vičući: "Judi moji pogledojte ovaj materijol, pogledojte ovo čudo!"

Neprijatelji

Odmah uz blizini ribljeg restorana nalazi i domaći sinonim za raskoš, partijanje i - brzo pražnjenje novčanika. 'Carpe Diem Bar' otvoren je još 1998. godine kao prvi koktel bar u Hrvatskoj, s najvećom i najboljom ponudom koktela iz cijeloga svijeta, a ubrzo su postali glavna otočka lokacija za tulumarenje.

Bar ima i svoj drugi dio, 'Carpe Diem Beach' koji je možda i u poznatiji u javnosti. Otvoren je naknadno, na jednom od Paklenih ostrva gdje možete doći brzom vožnjom taxi brodićima koje nesprestano idu do ranih jutarnjih sati. Noćni klub će ove godine ugostiti čak i novosadski EXIT koji ovdje nastavlja ljetnju festivalsku sezonu na Jadranu.

Takođe i iz ovog bara su stizali nevjerovatne slike računa na kome su ozbiljne cifre. Tako se prije nekoliko godina naveliko pisalo o Slovencu kome je konobar nakon noćnog bančenja uručio papir na kome je pisalo da treba da plati 11.000 eura.