Region

MLADIĆ BJEŽAO OD OTMIČARA, PAO SA 27. SPRATA I POGINUO! Užas u Beogradu, tukli ga i vezali za radijator

Autor Jana Desovski

Mladić je bježao od otmičara u Beogradu, pa pao sa 27 sprata i poginuo.

Izvor: Mondo/ Stefan Stojanović

Više javno tužilaštvo u Beogradu pokrenulo je istragu protiv četvorice osumnjičenih za protivpravno lišenje slobode B.B. od 25. do 26. jula 2024. godine, koje su izvršili na svirep način usljed čega je B.B. istog dana preminuo.

Osumnjičenima se naredbom o sprovođenju istrage na teret stavlja krivično djelo Protivpravno lišenje slobode iz člana 132. stav 4 u vezi stava 1 i 3 Krivičnog zakonika u saizvršilaštvu, za koje je zaprijećena kazna zatvora od 2 do 12 godina.

Osumnjičeni Boris A. saslušan je u VJT u Beogradu gdje se branio ćutanjem, odnosno iskoristio je svoje zakonsko pravo da ne iznosi odbranu, dok su druga trojica osumnjičenih u bjekstvu.

Tužilaštvo je predložilo da sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da svoj četvorici osumnjičenih odredi pritvor zbog opasnosti od bjekstva, da ne bi uticali na svjedoke i da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovili krivično djelo.

Potjernica za pomagačima

U odnosu na osumnjičene koji su u bjekstvu, tužilaštvo je predložilo i raspisivanje potjernice.

Postoje osnovi sumnje da su osumnjičeni zajednički, sa umišljajem protivpravno držali zatvorenog i ograničavali slobodu kretanja oštećenom B.B. od 25. do 26. jula 2024. godine, kojeg su tukli i zlostavljali, najprije u jednoj vikendici na Fruškoj gori, a potom i u jednom stanu na Konjarniku, gdje su ga držali vezanog za radijator i tukli rukama i nogama u predjelu glave i tijela, a sve zbog dugova koje B.B. ima prema njima.

U jednom trenutku B.B. je uspio da se oslobodi, a zatim je pokušao da pobjegne iz stana, te je tom prilikom sa terase stana koji se nalazi na 27. spratu zgrade pao na betonsku površinu i preminuo na licu mjesta.

Sve pokupiili za sobom

Osumnjičeni su nakon toga, jedan po jedan napustili ovaj stan, pokupivši za sobom smeće, pikavce od cigareta, plastične vezice i makaze koje su koristili prilikom protivpravnog lišenja slobode oštećenog.

U odnosu na smrt B.B, kako se sumnja, osumnjičeni su postupali iz nehata, odnosno bili su svjesni da usljed njihovih radnji može nastupiti smrt oštećenog, ali su olako držali da do toga neće doći.