Region

NA "NIKOLI TESLI" UHAPŠENA ŽENA PO INTERPOLOVOJ POTJERNICI! Osumnjičena da je sa još jednim licem oduzela dijete ocu

Autor Uroš Matejić

Okrivljena je saslušana u prisustvu javnog tužioca i određen joj je pritvor.

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Jutros je, u ranim časovima javni tužilac Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu obaviješten da je realizovana Interpolova potjernica raspisana za okrivljenom Z. P., jer je navedena ušla na teritoriju Republike Srbi

Dana 14.11.2019. godine javni tužilac je donio naredbu o sprovođenju istrage prema okrivljenima Z. P. (38) i R. M. (44) zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično djelo Oduzimanje maloljetnog lica na taj način što su onemogućili izvršenje odluke kojom su dva maloljetna djeteta povjerena na samostalno vršenje roditeljskog prava ocu, usled čega je teže ugroženo njihovo školovanje na taj način što su dana 22.03.2019. godine na graničnim prelazu Surčin, aerodromu “Nikola Tesla” napustili teritoriju Republike Srbije, bez znanja i saglasnosti oca koji je rešenjem Prvog osnovnog suda u Beogradu određen da samostalno vrši roditeljsko pravo.

Imajući u vidu da okrivljeni nisu bili dostupni državnim organima Republike Srbije, te da je država u kojoj su se nalazili okrivljeni odbila njihovo izručenje Republici Srbiji, javni tužilac Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu je podnio predlog Trećem osnovnom sudu u Beogradu da se prema okrivljenima raspiše Interpolova poternica i odredi pritvor. Okrivljena je saslušana u prisustvu javnog tužioca i određen joj je pritvor.