Region

ODLUKA JE DONEŠENA! Urošu Blažiću će se suditi u Palati pravde u Beogradu

Autor Ivana Vlajković

Suđenje Urošu Blažiću će se održavati u Palati pravde u Beogradu.

Izvor: kurir/nemanja nikolić/društvene mreže

Ministarstvo pravde saopštilo je da će se glavni pretres u postupku protiv Uroša Blažića i njegovog oca Radiše Blažića održati 21. 22. i 23. avgusta u Velikoj sudnici Palate pravde u Beogradu.

"Pripremno ročište, na osnovu rešenja predsjednice Vrhovnog suda Republike Srbije od 3. juna ove godine, održano je u sudnici Višeg suda u Beogradu, u Okružnom zatvoru u Beogradu, ulica Bačvanska broj 14. Nakon izjašnjenja stranaka, branilaca okrivljenih, prisutnih oštećenih, kao i punomoćnika oštećenih, i po odlučivanju o predlozima za izvođenje dokaza, glavni pretres zakazan je za 21. 22. i 23. avgust 2024. godine, sa početkom u 10 časova, a održaće se u Velikoj sudnici Palate pravde u Beogradu", saopšteno je iz Ministarstva pravde.

Kako se navodi, predviđeno je da se na glavnom pretresu zakazanom za 21. avgust saslušaju optuženi, a da 22. i 23. avugusta budu ispitani oštećeni.

"O sledećem terminu glavnog pretresa biće odlučeno naknadno", dodaje se u saopštenju.

U predmetu Višeg suda u Smederevu optuženom Urošu Blažiću iz Mladenovca, stavljeno je na teret izvršenje krivičnog djela teško ubistvo u sticaju sa krivičnim djelima nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i stavljanje u promet oružja i eksplozivnih materija, otmica i neovlašćeno korišćenje tuđeg vozila, a optuženom Radiši Blažiću iz Mladenovca, krivično djelo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i stavljanje u promet oružja i eksplozivnih materija u sticaju sa krivičnim djelom teško djelo protiv opšte sigurnosti.

Podsjetimo, Uroš Blažić se tereti da je 4. maja prošle godine u okolini Mladenovca ubio devetoro a ranio 12 mladih ljudi. Prema nezavničnim informacijama, on je danas na pripremnom ročištu u potpunosti priznao izvršenje krivičnog djela.