Region

Uroš Blažić priznao krivicu: "Ne znam šta me je obuzelo te noći"

Autor Aleksandra Virijević

Uroš Blažić je priznao krivicu na današnjem ročištu u Centralnom zatvoru.

Izvor: Kurir/Nenad Kostić

Pipremno ročište Urošu Blažiću, optuženom da je 4. maja prošle godine ubio devet osoba, a ranio više njih u selima Malo Orašje i Dubona, nastavljeno je danas u sudnici Okružnog zatvora u Beogradu. Blažić je na današnjem pripremnom ročištu priznao krivicu.

Advokat Stefan Stefanović, koji zastupa porodice, oglasio se za medije nakon suđenja.

"Nezvanično smo saznali da će biti u Palati pravde, ali je problem što tamo nema barijera između publike i okrivljenih, pa je to problem. Glavni pretres za 21. avgust, dokazi predloženi sada i moguća dopuna, okrivljeni se preliminarno izjasnili. Blažić je skoro u potpunosti krivicu priznao. Otac se izjasnio da nije kriv. Uroš Blžić je rekao da ne zna šta ga je obuzelo tih dana i te noći", kaže advokat Stefan Stefanović.

Podsjetimo, Uroš Blažić optužen je da je 4. maja prošle godine u selima kod Mladenovca izvršio masakr i ubio devet osoba, dok je njih 14 ranio. Inače, optuženom Blažiću prijeti 20 godina robije za masakr jer je u trenutku izvršenja krivičnih djela bio mlađi punoljetnik, odnosno nije imao navršenu 21 godinu, što je izazvalo veliko nezadovoljstvo u javnosti.