Region

Uhapšen menadžer Bube i Jale: Planirao napad kiselinom na pjevačicu, a bivša žena ispalila 9 metaka na njega

Autor Anja Konstantinović

U Sarajevu je uhapšen Admir Arnautović Šmrk zbog premlaćivanja stranog državljanina, o čemu bruji region.

Izvor: Instagram/andjela_vestica

Pomenutu informaciju je potvrdila njegova advokatica Alena Begović za "Avaz", a, prema nezvaničnim informacijama, pretučen je stranac. Šmrk je menadžer bosanskom dvojcu Džali Bratu i Bubi Koreliju, a osim što je blizak saradnik popularnih repera, on je i otac poznatog muzičara Inasa.

Admir Arnautović Šmrk je hapšen i u septembru 2022. godine u sklopu akcije "Bumerang", koja se odnosila na organizovani kriminal, pranje novca i druga krivična djela, a tada su otkriveni strašni detalji u vezi njegove kriminalne grupe, a vezani su za popularnu pjevačicu Senidu Hajdarpašić.

Admir je sa članovima svoje bande navodno planirao da teško fizički povrijedi pjevačicu Senidu, tako što bi je ranio, prebio ili joj bacio kiselinu u lice. Kako se navodilo, njegova grupa je navodno planirala fizički napad na pjevačicu Senidu tokom njenog boravka u Sarajevu ili drugim lokacijama koje bi bile pogodne za izvršenje. Planirano je da je "prebiju, rane ili pospu kiselinom po licu", navodio je sarajevski "Raport", a cijelu priču je svojevremeno za domaće medije potvrdio izvor iz Sarajeva.

Senida u javnosti o ovim navodima nikada nije govorila.

Prije više od pet godina bio je u emotivnoj vezi sa bivšom učesnicom rijalitija Farma starletom Anđelom Vešticom, zbog čega je na njega pucala njegova bivša žena. Anđela je tada za Kurir ispričala da se nalazila u frizerskom salonu kad je Arnautovićeva otvorila vatru na njenog budućeg muža.

"Pokušala je da nam namjesti drogu, ali ju je, na sreću, Admir vidio i izbacio iz salona. Dok ju je izbacivao napolje, izvadila je pištolj i počela da puca na njega. Bila sam na spratu i, kad sam čula pucnje, pokušala sam da dođem do Admira, ali zadržale su me radnice. Ta žena je ispalila devet metaka na nas, jedan je pogodio Admira u nogu, a mene nijedan", izjavila je Mitkovski tada i dodala da su Admir i Emina razvedeni.