Region

NA KOSOVU OSVANUO POSTER U ČAST FATONA HAJRIZIJA! Pogledajte kako slave ubicu policajca

Autor Uroš Matejić

Dvije maskirane osobe postavile su ovaj transparent u cilju veličanja lika i djela likvidiranog Albanca.

Izvor: Kurir televizija

Veliki poster Albanca Fatona Hajrizija, koji je ubijen u Loznici jer je prethodno upucao mladog policajca Nikolu Krsmanovića (34), postavljen je u Podujevu na mostu kod graničnog prelaza sa Srbijom u Merdaru. "Dvije ruke i glava za otadbžinu", stoji na posteru koji je osvanuo na graničnom prelazu.

Kako su ranije prenijeli albanski mediji, dvije maskirane osobe postavile su ovaj transparent u cilju veličanja lika i djela likvidiranog Albanca. Ovo nije jedini gest u čast Hajrizija, a navodno su o njemu opjevane i neke pjesme.

Podsjetimo, Krsmanović je ubijen u srijedu uveče, a njegov kolega Vjekoslav Ilić teško ranjen kada su, tokom rutinske kontrole, zaustavili vozilo tutinskih registarskih tablica. U vozilu je bio Faton Hajrizi, čovjek koji je imao debeli dosije, čak 9 puta bežao iz zatvora. Na pitanje šta ima u torbici, otvorio je vatru. Nikola je pogođen u grudi, preminuo je.

Uslijedila je potraga za Hajrizijem, koji je ubrzo likvidiran. Otkriven je uz pomoć dojave mještanina koji ga je prepoznao sa objavljene slike. Nikola je bio omiljeni momak u kraju, juče je sahranjen u rodnom mjestu pored Loznice, a sahrani je prisustvovao Ivica Dačić, ali i mnogobrojne kolege, prijatelji i neutešna rodbina.