Region

ZARILI MU NOŽ U VRAT, PA U TIJELO - "POZDRAVLJAJU SA BEŽANIJE": Jovana namamili na žurku u Borču, a onda ga ubili

Autor Uroš Matejić

Ubice dolazile i na kuću njegove majke i govorile da im je dužan 11.000 eura!

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv Boška B. (22) zbog sumnje da je 1. februara 2024. godine u naselju Borča, zajedno sa jednim maloljetnim licem prema kojem je postupak razvojen, na svirep i podmukao način lišio života Jovana M. Optužnicom, koja je predata Višem sudu u Beogradu na odluku o potvrđivanju, Bošku B. se na teret stavlja krivično djelo Teško ubistvo u saizvršilaštvu.

Tužilaštvo je predložilo sudu da okrivljenom produži pritvor da ne bi ponovio krivično djelo u kratkom vremenskom periodu. Postoji opravdana sumnja da su u više navrata prije kritičnog događaja Boško B. i pomenuto maloljetno lice, odlazili na adresu oštećenog Jovana M., govoreći njegovoj majci da im Jovan duguje 11.000 eura koje je "uzeo na kamatu", te da mu prenese da ga "pozdravljaju sa Bežanije", kao i da novac potiče od prodaje narkotika, da Jovan mora da vrati dug, te da je iznad njih neko kome su oni odgovorni.

Zatim je, kako se sumnja, 1. februara 2024. godine Jovan M. pozvao oštećenog B. J. da zajedno odu na žurku kod njegove bivše djevojke, što je on prihvatio, pa su se automobilom kojim je upravljao Jovan M. odvezli u Borču i parkirali vozilo u ulici Sjeverina Bjelića.

Nakon toga napustili su vozilo noseći u rukama kese sa kupljenim pićima, u kom trenutku je B. J. s leđa zadobio udarac u glavu i nožem ubod u predjelu lijevog ručnog zgloba, nakon čega je počeo da bježi preko travnate površine, dok je Jovan M. dozivao "u pomoć, policija".

Boško B. i maloljetno lice tada su Jovan M. zadali veliki broj ubodih rana noževima u predjelu vrata i trupa, i to kada oštećeni nije očekivao napad, kada je izašao iz vozila noseći kese sa pićima u rukama, nespreman da se brani. Jovan M. je preminuo na licu mjesta, dok su Boško B. i maloljetno lice pobjegli i noževe odbacili u obližnji kanalizacioni šaht, gde su ih naknadno pronašli policijski službenici.