Region

NIKOLU PRATE NA VJEČNI POČINAK! Loznica lije suze nad ubijenim policajcem: Ljepoto naša, nikad prežaljena

Autor Miloš Škrbić

Zavijena im je kuća u crno, umjesto da mu prave svadbu, oni se u crnini okupljaju u dvorištu porodičnog imanja i danas ga prate do njegove vječne kuće.

Izvor: društvene mreže

Vijesti da je policajac Nikola Krsmanović (34) iz okoline Loznice u srijedu uveče brutalno ubijen dok je sa kolegom Vjekoslavom I. (50) vršio redovnu kontrolu graničnog punkta, uznemirila je i šokirala sve, a njegova porodica nijema je od bola i ne može da povjeruje da ga više nema. Zavijena im je kuća u crno, umjesto da mu prave svadbu, oni se u crnini okupljaju u dvorištu porodičnog imanja i danas ga prate do njegove vječne kuće.

Majka ubijenog Nikole Krsmanovića
Izvor: Kurir/Marko Karović

Previše bola, ljutnje i pomiješanih emocije ima među njima, a jedna Nikolina rođaka na društvenoj mrži Fejsbuk napisala je potresnu pjesmu prije nekoliko sati.

"Nidžo moj, ja sam htjela malo drugačiju pjesmu da ti poklonim? Prolama se jauk, ali to je ništa naspram duše, ona se cijepa dok prolaze mučni, bolni sati. Ništa nam nije važno, tugom Draginac diše, jer svi znamo Nikola neće da nam se vrati" - piše na početku pjesme neutješna rođaka policajca, pa nastavlja:

"Ko je smio da digne vatru na naše momče? Da li mu je zadrhtala gadna i prljava ruka, on je ponos i dika Srbije, ti ludi bestidniče, dok je živa majka će za svojim sinom da kuka! Živio je za svoju zemlju, za svoj narod srpski, dok je koračao za njim mirisala sreća, radost, biće nalik Bogu, pun iskrene ljubavi i dobrote, ni slutili nismo da će nas snaći ova žalost".

Rođaka ubijenog srpskog policajca je potom opisala kakav je Nikola bio.

"Omiljen bio nam svima, lica mila i vedra, da pomogne, da utješi i ohrabri kada treba, vrijedan i požrtvovan, snaga svoje kuće. Zašto njega Bože? Da nas sve čuva sa neba? Svi su ga voljeli i nikada se to promijeniti neće, brat nam je bio svima, sada junačina nacije, da može da vidi, polivene suzama su svijeće, ispraćamo ga utučeni, pamtiće ga generacije" - piše dalje u pjesmi:

"Ko će da se igra sa našom djecom kada dođemo? Nedostajaćeš nam svima, a živjećeš u nama. Sa kim kaficu kada se ispod jabuke nađemo? Neutješni za tobom su sestra, tata i mama. Hvala, samo lijepe riječi i pažnju nam je pružio. Svi udruženi ga pratimo jer društvo je volio, ovo što se desilo ničim Nidžo nije zaslužio, u nebeskom carstvu on biće najlepši anđeo".

Ispod ove objave na društvenoj mreži Fejsbuk samo su se nizali tužni komentari.

"Ljepoto naša, nikad prežaljena" - napisala je druga rođaka sa nekoliko emotikona crnog srce.

"Bol i samo bol. Pamtićemo ga vječno. Tuga, tuga do neba. Zlato milo, počivaj u miru i neka te anđeli čuvaju. Saučešće neutješnoj porodici i prijateljima".

Nikola Krsmanović će danas biti ispraćen na vječni počinak u svom rodnom selu nadomak Loznicu u prisusutvu najmilih, prijatelja, poznanika, ali i njegovih kolega iz MUP-a Srbije sa kojima je godinama čuvao svoju zemlju.

Podsjetimo, zločin se dogodio u srijedu sat vremena iza ponoći prilikom kontrole graničnog punkta kod Lipničkog Šora u Loznici. Odbjegli robijaš Faton Hajrizi, albanski državljanin ispalio je kišu metaka na srpske policajce, a potom pobjegao. Krsmanović je od zadobijenih povreda preminuo, dok je njegov kolega teško povrijeđen ali se nalazi van životne opasnosti. Nakon toga uhapšen je taksista Mithat Hadžić iz Tutina koji je vozio ubicu iz Preševa prema Bosni i Hercegovini, a potom su lisice na ruke stavljene i narko dileru Zoranu Radovanoviću koji je organizovao transport obeglog Albanca. Takođe, u Mladenovcu uhapšena je i Zoranova supruga, Ivana inače, blogerka koja žene savjetuje kako da zarade novac radeći od kuće.

Faton Hajrizi
Izvor: društvene mreže

Faton Hajrizi juče je likvidiran na obroncima Gučeva, 12 kilometara od mjesta gdje je 36 sati ranije ubio policajca Krsmanovića i teško ranio Nikolinog kolegu. Kako smo ranije prenijeli, Hajrizi je tokom bjekstva ispalio veliki broj hitaca u policajce koji su pokušali da ga uhapse i koje su spasli panciri i šlemovi koje su nosili.