Region

"MNOGO STVARI JE OVDJE POD ZNAKOM PITANJA" Vučić o likvidaciji Fatona: Imamo još jedno lice!

Autor Nevena Davidović

Predsjednik Vučić komentarisao je likvidaciju Albanca Fatona Hajrizija.

Izvor: Prva TV

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić gostuje večeras u emisiji Prva tema. Povodom današnje likvidacije Albanca Fatona Hajrizija, koji je ubio policajca Nikolu Krsmanovića i ranio Vjekoslava Ilića, predsjednik je najpre izrazio saučešče porodici nastradalog policajca.

"Naše službe su radile svoj posao. Načelnik BIA u Loznici je obavijestio načelnika policije. SAJ je reagovao u skladu sa zakonom. Ono što je važno da će istraga pokazati sve motive, ima mnogo čudnih stvari u cijeloj priči. Imamo još jedno lice srpske nacionalnosti iz jedne druge države u regionu. I to je čudno, kao i nemačka boravišna dozvola, koja je lažna. Mnogo stvari je tu pod znakom pitanja, nadležni organi će uraditi svoje", rekao je predsjednik Vučić.

Vučić ističe da je Hajrizi bio podložan uticajima različitih agencija.

"Ubio je jednog ruskog vojnika 2000. godine, i čudna je priča gde se oglašava na mrežama, pa kritikuje predstavnike vlasti na mrežama. Vlasti iz Prištine. Ko bi to radio, to je sve jako čudno", rekao je Vučić.

Podsjetimo, Faton Hajrizi koji je ubio graničnog policajca Nikolu Krsmanovića (34) i ranio njegovog kolegu Vjekoslava Ilića (50) danas je likvidiran od strane policije jer je pružao otpor tokom hapšenja, ali je više ljudi prethodno uhapšeno.

Faton je ubijen blizu napuštene fabrike u Loznici. On je odbio da se preda i ispalio je više metaka u policajce koji su tu bili da bi ga uhapsili.