Region

"UZROK SMRTI JE VJEROVATNO KONZUMIRANJE NARKOTIKA" Oglasio se Exit o preminulom tinejdžeru nakon festivala

Autor Jana Desovski

Oglasio se "Exit" o smrti tinejdžera nakon festivala.

Izvor: EXIT

Exit festival oglasio se nakon vesti da je tinejdžer (18) preminuo tokom održavanja festivala. Oni su istakli da su iz Hitne pomoći dobili nezvanične informacije da je tinejdžer preminuo u Kliničkom centru Vojvodine nakon što je pronađen bez svesti na Varadinskom mostu.

"Tačan uzrok smrti biće poznat nakon zvaničnog izveštaja, a sumnja se da je u pitanju prekomerna upotreba različitih vrsta narkotika. Upućujemo naše najiskrenije saučešće porodici i prijateljima preminulog i naše misli su sada sa njima. Exit festival se od svog osnivanja snažno zalaže protiv bilo kakve upotrebe narkotika, na festivalu i tokom cele godine realizujemo niz edukativnih kampanja i aktivnosti na polju prevencije i širenja svesti o štetnom dejstvu droge i nastavićemo još jače da delujemo u tom pravcu", navode iz organizacije.

Ističu da društvo u celini mora da učini maksimalne napore kako bi edukovalo mlade i usmerilo ih u pravcu zdravijih životnih odluka.

"Pored kampanja koje govore o štetnim posledicama konzumiranja psihoaktivnih supstanci, potrebno je doneti odgovarajuća zakonska rešenja kako bi se ovaj problem na adekvatan način smanjio na minimum. Upotreba narkotika, kao i alkohola i duvanskih proizvoda, digitalna zavisnost, kockanje, te sve prisutnije poteškoće kada je u pitanju mentalno zdravlje mladih su samo neki od ogromnih problema koji zahtevaju pravovremeni i kontinuirani odgovor svih činioca društva", zaključuju.

Podsetimo, tinejdžeru koji je bio na festivalu, najverovatnije je pozlilo dok je išao kući. Prema rečima portparola Hitne pomoći Zorana krulja, Hitna pomoć je izašla na lice mesta po prvom prioritetu. On je istakao da je mladić nakon sprovedene kardiopulmonalne reanimacje u hemodinamski nestabilnom stanju prvezen u Urgentni centar.