Region

DJEČACIMA IZ NOVOG SADA NIKO NE MOŽE NIŠTA?! Počinili 100 krivičnih djela, nasmrt pretukli penzionera

Autor Jana Desovski

Dvojici maloljetnika iz Novog Sada koji su počinili preko 100 krivičnih djela, niko ne može ništa baš zato što su maloljetni.

Izvor: instagram/192.rs/screenshot

Dvojica dječaka od 13 i 11 godina, koji su počinili seriju krađi u okolini Novog Sada i koji su učestvovali prebijanju 75-godišnjeg Todora Šunjke, a koji je preminuo od povreda, ponovo su privedeni nakon što su pobjegli iz ustanova socijalne zaštite. Iza sebe imaju više od 100 krivičnih djela, uglavnom krađa, a čini se da nadležne institucije ne mogu da im stanu na put.

Kako je Blic nedavno otkrio, osumnjičeni su ponovo privedeni, međutim, kako je riječ o djeci koja imaju manje od 14 godina, ne mogu se naći u ustanovi zatvorenog tipa.

Zbog toga se čini da su institucijama vezane ruke. Ova banda maloljetnika počinila je više od desetina krađa i gotovo da ih ništa ne može zaustaviti. Nakon što počine krađu, nadležni ih uhvate i smjeste u ustanovu socijalne zaštite, odakle oni ponovo pobjegnu i nastave da vrše krivična djela.

Kada je riječ o krađama, ovi maloljetnici su poprilično uigrani.

Tako je policija, prateći dvojicu dječaka, uspjela da utvrdi na koji način ulaze u objekte. Kako je Nova.rs već pisala, mlađi dječak, imajući u vidu da je sitnije građe, koristi to tako što ulazi kroz prozore, šalterske otvore i slično.

Sa druge strane, čini se da je stariji nešto vještiji, pa on obija brave na vratima.

Javnost je opravdano uznemirena zbog činjenice da nadležni organi ne uspjevaju mjesecima da stanu na put ovim maloljetnicima.

Pretukli penzionera koji je preminuo

Sem krađa, oni su počinili i jedno mnogo teže krivično djelo – prošle godine su pretukli 75-godišnjeg Todora Šunjku iz Tovariševa, a on je tri mjeseca kasnije preminuo od teških povreda koje je zadobio.

Todora su pretukli iz čista mira, o čemu je za medije govorio rođak preminulog čovjeka.

"Našeg Tošu su prebili 14. aprila u sred bijela dana. Nemilice su ga tukli. Policija je reagovala, privela tu djecu da ne upotrebim grublji izraz i nazovem ih ubicama i odmah ih pustila na slobodu a naš je Toša posle tri mjeseca muka u bolnici pao u komu i preminuo. Sada mu dajemo šest nedjelja, pravde nigdje a ubice na slobodi", rekao je rođak Todora ranije za Blic.

Istakao je i da su dječaci poslije Toše napali još dva čovjeka.

"Oni su se u Tovariševo doselili desetak dana prije nego što su prebili Tošu i odmah se vidjelo da su problematični jer su stalno bili na ulici i pravili razne bezobrazluke. Nakon napada na Tošu, napali su još dva čovjeka a jednog od njih gurnuli sa bicikla. Nije im bilo dovoljno što su prebili Tošu. Samo su nastavili sa napadima, a policija im izgleda ne može ništa", rekao je čovjek.

Pao u komu

Podsjetimo, Todor Šunjka je nakon prebijanja prebačen na Neurologiju u Novom Sadu. Zadobio je teške povrede glave i pluća, prebačen je u banju, ali je pao u komu i hitno vraćen u bolnicu. Stanje mu se naknadno još više zakomplikovalo i preminuo je u bolnici od posljedica povreda.