Region

MLADOG GOLMANA STRUJA UBILA PRVOG RADNOG DANA: Detalji užasa u Sanskom Mostu, htio da zaradi za ljeto,ali KRENULO PO ZLU

Autor Vasilisa Grgurević Izvor Kurir

Sanski Most obavijen je velikom tugom nakon što je u petak u ranim večernjim satima tragično nastradao mladi golman Kristian Klarić u jednom ugostiteljskom objektu!

Izvor: Facebook

Klarić, koji je imao 17 godina, nastradao je u ugostiteljskom objektu koji se nalazi u centru Sanskog Mosta od posljedica strujnog udara.

Nezavisne saznaju da mu je to bio prvi radni dan u ulozi pomoćnog konobara i da se okolnosti pod kojima se dogodila tragedija još istražuju. Mladića je prema nezvaničnim informacijama stresla struja kad je mokrim rukama dohvatio uređaj koji se nalazio pod električnim naponom.

Izvor: Facebook

Istragu o tragediji vodi Tužilaštvo USK uz pomoć policije i angažovanih vještaka kako bi se istražile sve okolnosti nesreće. Tijelo nesrećnog mladića prevezeno je u Kantonalnu bolnicu u Bihaću kako bi se obavila obdukcija.

Smrt mladog i perspektivnog golmana Fudbalskog kluba Rudar iz Kamengrada potresla je sve građane Sanskog Mosta. Zbog tragične smrti Klarića donijeta je i odluka da se početak manifestacije "Leto na Sani" pomjeri za naredni dan.

Klarić potiče iz skromne porodice. Mnogo je volio fudbal i mnogi se prisjećaju da je često pješačio kilometrima iz rodnog Starog Majdana, gdje je živio, kako bi na vrijeme došao na trening.

Počivaj u miru, dječače, žalosno je to da nisi stigao da ispuniš svoj san i postaneš vrhunski golman. Bio si uzor drugima da kad želiš nešto nije bitno koliko je to daleko već je bitno da radiš srcem. Nikada te nećemo zaboraviti. Bićeš zauvijek u našim srcima - oprostili su se iz FK Rudar od nastradalog mladića.