Region

U BJEKSTVU JEDAN OD OSUĐENIH ZA UBISTVO OLIVERA IVANOVIĆA: "Vjerujemo da nije na Kosovu"

Autor Aleksandra Virijević

Jedan od osuđenih za ubistvo srpskog političara Olivera Ivanovića, Marko Rošić, nalazi se u bjekstvu, potvrdio je portparol Kosovske policije za region Sjever Veton Eljšani.

Izvor: Profimedia

"Na dan kada je odluka donijeta bilo je negdje oko 11 časova. Oni su nam donijeli rešenje o izvršenju kazne. Istog dana, kada je sud donio odluku, otišli ​​smo da ga uhapsimo, ali on nije bio kod kuće i vjerujemo da nije na Kosovu", rekao je Eljšani za portal "Reporteri.net".

Osnovni sud je prije dve nedelje, 28. juna, objavio presudu u slučaju ubistva srpskog opozicionog političara Olivera Ivanovića za pet osoba koje Specijalno tužilaštvo Kosova tereti da su pomogli i organizovali atentat. Marko Rošić je osuđen na 10 godina zatvora zbog krivičnog djela "učešće ili organizovanje organizovane kriminalne grupe i teško ubistvo", a u kaznu mu je uključeno vrijeme provedeno u pritvoru i kućnom pritvoru. Sud je Rošiću izrekao i novčanu kaznu od 10.000 eura.

Oliver Ivanović je ubijen 16. januara 2018. godine ispred zgrade svoje stranke u sjevernoj Kosovskoj Mitrovici. Izricanje presude u slučaju ubistva Olivera Ivanovića obavljeno je posle četvorogodišnjeg sudskog procesa.

Specijalno tužilaštvo je 2020. godine podiglo treću završenu optužnicu, pošto je prva podignuta u novembru 2019. godine, dok je druga izmijenjena optužnica podignuta u decembru iste godine.