Region

IZNAJMILI 3 STANA I AUTO, VJEŽBALI DA PUCAJU U VELIKOM SELU: Detalji optužnice za planiranje ubistva Luke Bojovića

Autor Vasilisa Grgurević Izvor Kurir

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv petorice osumnjičenih da su planirali ubistvo Luke Bojovića u Beogradu. Na teret im se stavlja pokušaj tešlog ubistva.

Izvor: Kurir

Podsjetimo, osumnjičeni su uhapšeni u maju. Kako je Kurir tada pisao, na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu odlučili su da se brane ćutanjem i da odbiju da kažu ko je naručio ubistvo.

Svi osumnjičeni su se na saslušanju branili ćutanjem odnosno iskoristili su svoje zakonsko pravo da ne iznose odbranu, osim Bogdana P. koji je negirao izvršenje krivičnog djela - saopšteno je posle saslušanja iz tužilaštva.

Postoji opravdana sumnja, kako se dodaje, da su ovi osumnjičeni od početka februara do 10. maja 2024. godine zajedno, sa umišljajem, nabavljali sredstva za ubistvo L.B, dogovarali se, planirali i organizovali njegovo izvršenje.

Filip K. je, kako se sumnja, okupio ostale osumnjičene i dodijelio im tačno određene zadatke u cilju izvršenja krivičnog djela, sa kojima su se svi osumnjičeni složili. U tom cilju iznajmili su tri "štek stana" na Vračaru, zatim vozilo u rentakar agenciji, opservirali su lokaciju na kojoj je planirano izvršenje krivičnog djela, a Milan I. je bio zadužen da prodajom opojne droge kokain pribavi novčana sredstva potrebna za pripremu i organizovanje krivičnog djela. Nabavili su pištolj marke "Walther Creed" sa izbrušenim serijskim brojem, pa su u Velikom selu, u njivama iza Dunava 3. maja 2024. godine vršili isprobavanje pomenutog pištolja namijenjenog za izvršenje krivičnog djela Teško ubistvo - navodi se u saopštenju tužilaštva.

Osumnjičeni su spriječeni u izvršenju pripremanog krivičnog djela, od strane policijskih službenika 10. maja 2024. godiine.

Kod Nikole P, čiji je zadatak bio da liši života L.B, prilikom hapšenja je pronadjen pištolj marke "Walther Creed" sa izbrušenim serijskim brojem, namijenjen izvršenju krivičnog djela. U ležištu pištolja se nalazio jedan metak, dok se u okviru nalazilo još 13 komada metaka - dodaje se.

U garaži koja se nalazi u dvorištu porodične kuće Milana I. pronađeno je 73,26 grama opojne droge kokain, koju je držao neovlašćeno radi prodaje, kao i vagica za precizno mjerenje.