Region

SUD ODLUČUJE O PRIZNANJU VLASNIKA STRELJANE! Tvrdio da dječak ubica iz Ribnikara nije pucao, posle promijenio iskaz

Autor Nevena Davidović

Viši sud danas razmatra priznanje vlasnika streljane u kojoj je dječak ubica iz Ribnikara vježbao da puca.

Izvor: Espreso/Tamara Trajković

Viši sud u Beogradu danas bi trebalo da razmatra sporazum koji je vlasnik streljane u koju je otac dječaka ubice vodio svog trinaestogodišnjeg sina i učio ga da puca iz oružja kojim je on 3. maja prošle godine ubio devetoro vršnjaka i radnika obezbjeđenja Osnovne škole Vladislav Ribnikar, sklopio sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu.

Na osnovu sporazuma o priznanju krivičnog djela sa tužilaštvom, vlasnik streljane je pristao da zbog lažnog svjedočenja tokom istrage protiv oca dječaka ubice bude osuđen na pet mjeseci kućnog zatvora.

Po zakonu, sporazum je proslijeđen sudu, koji treba da ga razmotri i donese odluku da li će da ga potvrdi - objašnjava izvor.

Podsjetimo, vlasnik streljane je prije nego što je optužen za davanje lažnog iskaza, navodno tvrdio da dječak ubica nikada nije pucao u streljani, već da je samo dolazio sa ocem i čekao ga u bašti, ali da nikada nije ulazio.

Međutim, ovaj iskaz je opovrgao iznoseći odbranu pred sudom. Prema nezvaničnim informacijama, priznao je da je dječak ubica pucao u streljani i da je njegov otac insistirao da trinaestogodišnjak gađa iz pištolja velikog kalibra.

Rekao je i da je upozorio oca dječaka ubice da nije dobro da dijete dovodi u streljanu jer može da se povredi od trzaja pištolja, ali da je on insistirao da gađa iz oružja velikog kalibra - rekao je izvor i dodao da je potvrdio i da je majka dječaka ubice dolazila u streljanu.

Podsjetimo, suđenje će se nastaviti instruktoru u streljani, kao i ocu i majci dječaka ubice.