Region

OTKRIVENO KO JE RANIO ŽANDARMA U SRBIJI! Teroristički napad izvršio Miloš (25), koji je uzeo vjersko ime Salahudin

Autor Jana Desovski

Žandarm Miloš Jevremović (34) je operisan nakon što je ranjen.

Izvor: KURIR, PRINTSCREEN

Završena je operacija žandarma koji je ranije danas ranjen strijelom u vrat ispred zgrade Ambasade Izraela u Beogradu i on je prebačen na Intenzivnu njegu. Kako se saznaje u Urgentnom centru, ranjeni žandarm nije životno ugrožen, prenosi Informer pisanje Tanjuga.

Izvor: Kurir/pink tv / screenshot

Na njega je pucao Miloš Žujović (25), versko ime Salahudin, konvertit iz Mladenovca. On je prešao da živi u Novom Pazaru. U nastavku akcije, policija će izvršiti pretrese na više lokacija. Sve naše snage su u najvišem stepenu pripravnosti.

Utvrđeno je da je lice koje je izvršilo teroristički napad Miloš Žujović (25), versko ime Salahudin, konvertit iz Mladenovca, koji je prešao da živi u Novom Pazaru. U nastavku akcije, policija će izvršiti pretrese na više lokacija. Sve naše snage su u najvišem stepenu pripravnosti - izjavio je ministar Srbije, Dačić.

Pa da podsjetimo, Miloš Žujović je jutros oko 11 sati došao ispred ambasade Izraela i nekoliko puta pitao žandarma Miloša Jevremnovića (34) usputna pitanja, da bi ubrzo nakon toga otvorio vrata kućice koja se nalazi ispred zgrade u kojoj je bio pripadnik Žandarmerije. Napadač je iz kese izvadio samostrijel i pogodio policajca koji obezbjeđuje ambasadu u vrat.

Žandandarm je brzo reagovao i sa nekoliko hitaca pogodio je napadača koji je od zadobijenih povreda preminuo na licu mjesta. Povrijeđeni policajac prevezen je u Urgentni centar gdje se nalazi u teškom stanju, a nakon prijema imao je i operaciju. Ministar Dačić je nakon posjete povrijeđenom pripadniku MUP-a izjavio da je ovo bio teroristički akt na Žandarma i zemlju Srbiju. Takođe, naveo je da su pojačene mjere bezbjednosti nakon napada.

Ljekari su rekli da je dobro što žandarm nije izvadio strijelu iz vrata, jer bi to bilo pogubno za njega - naveo je između ostalog Dačić kada je izvijestio javnost u kakvom je stanju povrijeđeni policajac.

BONUS VIDEO: