Region

DJEČAK (17) SE UDAVIO U DUNAVU! Ušao da se rashladi, pa ga povukla struja - otac gledao kako mu rijeka odnosi sina

Autor Aleksandra Virijević

Spasioci su tijelo tinejdžera izvukli iz Dunava nakon tri sata potrage.

Izvor: Kurir/Ana Paunković

Dječak (17) udavio se juče u Dunavu kada je sa drugarima ušao u vodu da se rashladi. Tragedija se dogodila nedaleko od Kladova, sa rumunske strane rijeke, u mjestu Šimijan.

Stradali dječak živi u Mehedincima, a juče je sa ocem i drugarima otišao do plaže. Njegov tata je počeo da peca, a dječaci su u jednom trenutku ušli u vodu da se rashlade. Tinejdžera su nedugo potom povukle jake struje i nije uspio da se dočepa obale.

Njegovo beživotno tijelo pronađeno je nakon tri sata potrage, na oko deset metara od mjesta gdje je viđeno kako ga voda vuče na dno. Uspio je samo da vikne "davim se, davim se" i nestao je pod vodom. Nesrećni otac nastradalog dječaka gledao je kako mu Dunav odnosi sina.

"Otac nesrećnog dječaka mi je ispričao da je mali ušao u vodu i da je gotovo odmah počeo da viče da se davi", ispričao je jedan mještanin.

Njegov otac je u šoku posmatrao sve sa obale, a navodno nije skočio za sinom u vodu, jer i sam ne zna da pliva.

"Dječak iz sela Peri je u vodu ušao sa još jednim maloljetnikom. Bilo je tu još ribara, ali ih nisu vidjeli. Ovdje rijeka brzo teče, brzina vode je jaka i struje su opasne", rekao je izvor upoznat sa slučajem.

Nadležni kažu da čak i iskusni plivači moraju da budu izuzetno oprezni u Dunavu, pogotovo u ovom dijelu jer reka dostiže dubinu i do 15 metara.

"Tri naša tima su stigla po pozivu i odmah smo krenuli u potragu. Nažalost, za dijete nije bilo spasa", rekli su nadležni iz vatrogasne službe u Mehedincima.