Region

APOKALIPTIČNE SCENE! LJUDI POVRIJEĐENI, VOZILA RAZLUPANA, BUJICE Pogledajte posledice stravičnog nevremena!

Autor Vasilisa Grgurević Izvor Kurir

Nezapamćeno nevrijeme pogodilo je danas pojedine djelove Srbije i nanijelo ogromnu štetu!

Izvor: Printscreen

Snažno nevrijeme pogodilo je Prokuplje, a pored olujne kiše i jakog vjetra padao je i grad. Usled udara groma u traktor, o čemu smo pisali, stardalo je jedno lice, a u susjednom selu, grom je udario u pomoćni objekat i zapalio ga.

Izvor: Kurir

Vatrogasci su još uvijek na terenu i gase vatru, kraj prijeti da pređe i na kuću u kojoj su bili valsnici.

Izvor: Kurir

I u samom Prokuplju, usled jakog vetra mnogo je polomljenog drveća, a jedno je palo i na krov parkiranog automobila. Na sreću u vozilu u tom momentu nije bilo nikog. 

Jak vjetar lomio je i drveće u Beogradu, na Mirijevu, koje je palo na automobile.

Osim materijalne štete na objektima i vozilima, jedna osoba je povrijeđena. Takođe, postoji opasnost da dio limenog krova sa zgrade jedne firme padne na ulicu, što bi moglo da ugrozi bezbjednost građana.

Ništa bolje nisu prošli ni stanovnici Novog Pazara u kojem zbog obilnih padavina u kratkom vremenskom roku, kolektori nisu mogli da prime sve i voda se izlila na ulice.

Oluja je bila tako jaka da je čupala drveće iz korijena, stabla su pala na ulicu. Samo pukom srećom izbegnuta je tragadeija. Nosilo je po ulici inventar kafića, tende i prevrtalo suncobrane. Ne znamo koliko dugo je trajalo, ali je bio zaista strašno. Nezapamćeno, u tri sata popodne se smrklo kao da je noć - pričaju građani.

U Kragujevcu je lakše povrijeđena ženska osoba kada ju je ogrebao dio krovne konstrukcije koji je pao sa tržnice u naselju Erdoglija, potvrđeno je RTS-u u kragujevačkom Zavodu za urgentnu medicinu.

Očekuje se da nadležne ekipe što prije izađu na teren i sanraju nastalu štetu. Vodostaj rijeka za sada nije u porastu, ali se stanje i dalje iz minuta u minut prati.

Grom ubio čovjeka kod Prokuplja.

Prije manje od sat vremena dok je trajalo nevrijeme, u planinskom selu Bresnica kod Prokuplja, grom je udario u traktor. Usled udara groma, traktor, na kojem su bile dvije osobe se prevrnuo. Tom prilikom je jedno lice teško povrijeđeno.

Kako smo nezvanično saznali, drugo lice je preminulo. Informaciju o tome da je drugo lice preminulo, prenio je povređeni, koji je uspio nekako da izađe iz šume i dobaulja do glavnog puta.