Region

NA BULEVARU KRALJA ALEKSANDRA ČUDOM IZBJEGLI TRAGEDIJU! Dio terase težak 20 kg umalo pao na prolaznike

Autor Miloš Škrbić

Veliki komad betona odlomio se sa terase na drugom spratu stare višespratnice u Bulevaru kralja Aleksandra 107 i pao tik pred ulazna vrata kafića, koji se nalazi u prizemlju.

Izvor: Youtube/Arhiva snimaka

Deo terase težak oko 20 kilograma pao je u srijedu popodne na trotoar ispred zgrade u Bulevaru kralja Aleksandra u Beogradu, a čovjeka koji je ulazio u kafić od nesreće je dijelilo nekoliko centimetara, rekao je stanar zgrade. Ista stvar desila se i prije pet godina, kada je slučajni prolaznik bio teško povrijeđen.

Veliki komad betona odlomio se sa terase na drugom spratu stare višespratnice u Bulevaru kralja Aleksandra 107 i pao tik pred ulazna vrata kafića, koji se nalazi u prizemlju. Čovjeka koji je namjeravao da uđe u kafić centrimetri su dijelili od toga da ga betonska gromada pogodi u glavu, kaže N. P, vlasnik jednog od stanova u zgradi, koji je svjedočio događaju.

Dodaje da su gost kafića i konobarica pukom srećom preživjeli, ističući da je djevojka krenula da izlazi iz kafića, a gost je stajao pored kada se dio terase odvalio. N. P. kaže da su komšije pozvale nadležne i prijavile slučaj. Ista stvar se na ovoj adresi desila i prije pet godina, kada je dio betona sa terase pao čoveku na glavu. Povređeni muškarac je tužio stambeni zajednicu i jednog od vlasnika stanova, iako terasa nije dio stana tuženog, a sudski postupak i dalje traje.

Sagovornik napominje da stanari ne mogu sami da saniraju zgradu staru 100 godina, jer prema podacima koje imaju – ona je pod zaštitom Zavoda za zaštitu spomenika kulture.

Od prve nesreće do danas u više navrata su se obraćali nadležnima i upravnicima stambene zajednice, koji su se kratko zadržavali na toj poziciji, a nijedan nije pokrenuo pitanje sanacije fasade.