Region

VELJIN VOJNIK PONOVO UNAKAŽEN?! Suđenje klanu Belivuka počelo ispočetka, a Karapandžić nosi gips

Autor Aleksandar Blagić

Okrivljeni Boris Karapandžić, dio kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, ponovo nije došao za ročište.

Izvor: Privatna arhiva/Kurir/Zorana Jevtić

Okrivljeni Boris Karapandžić koji je dio kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, nije se pojavio danas u Specijalnom sudu zbog zdravstvenih razloga. Danas je, da podsjetimo, počelo ponovljeno suđenje ovoj kriminalnoj organizaciji, a Karapandžiću ovo nije prvi put da se ne pojavi na suđenju.

Tokom prvog suđenja je pušten da se brani sa slobode. Dolazio je na ročišta u Ustaničkoj ulici sa vidljivim posjekotinama i modricama. Nakon što je prvo suđenje prekinuto ovoj kriminalnoj grupi nakon odlaska sudije Vinke Behare Nikčevića u penziju, predmet je preuzela predmet sudija Zorica Avramović.

Danas nisu prisustvovali Aleksa Stošić i Boris Karapandžić. Kako se navodi, Karapandžić ima povredu tetiva i nosi gips, dok je za Stošića navedeno da je imao operaciju proširenih vena i da iz tih razloga neće prisustvovati suđenju.

Boris Karapandžić je bio uhapšen 4. februara 2021. godine, a u oktobru 2022. je pušten da se brani sa slobode. Kriminalnoj grupi sudi se za sedam ubistava, silovanje, trgovinu drogom i oružjem, ali se Karapandžić ne tereti da je učestvovao u krvavim zločinima, već da je bio pripadnik klana koji je djelovala pod paravanom navijačke grupe “Principi”.