Region

OGLASILO SE TUŽILAŠTVO U ZAJEČARU O SASLUŠANJU SRĐANA JANKOVIĆA: Osumnjičeni 3 i po sata odgovarao na pitanja

Autor Anđela Vukčević Izvor Kurir

Srđan Janković (50) iz sela Luka koji je osumnjičen da je zajedno sa Dejanom Dragijevićem (50) iz sela Zlot ubio dvogodišnju Danku Ilić saslušan je danas u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru gdje je tri i po sata odgovarao na pitanja koja mu je postavljao tužilac.

Izvor: Kurir/ Printscreen videoplus

Danas, 04.06.2024. godine, u prostorijama Višeg javnog tužilaštva u Zaječaru, saslušan je osumnjičeni Srđan Janković, koji je u potpunosti negirao izvršenje krivičnog djela - saopštilo je tužilaštvo.

Kako saznaje Kurir, Jankoviću je postavljeno stotinu pitanja i na svako je dao odgovor.

Ja toga dana djevojčicu uopšte nisam vidio, zapravo je nisam video nikada u životu - izjavio je, navodno, Janković na saslušanju, a nezvanično saznaje Kurir.

Janković se, da podsjetimo, sve ovo vrijeme branio ćutanjem, da bi 17. aprila riješio da prvobitno promijeni svog branioca, a zatim i da progovori o zločinu. Međutim, on je rekao da nema nikakva saznanja.

Poslednji svjedoci u istrazi saslušali su 27. i 28. marta, a ukupno ih je ispitano 19 među kojima su i roditelji male Danke.

Djevojčica je, inače, nestala 26. marta u mestu Banjsko polje kod Bora kad je sa majkom i bratom došla na porodično imanje i od tada joj se gubi svaki trag.

Dejan Dragijević (50) koji je zajedno sa Jankovićem osumnjičen za ovo djelo navodno je priznao sve i u policiji i u tužilaštvu, ali nikada nije otkrio gde je telo devojčice, a rekao je da je Janković upravljao automobilom kad su je udatili ispred imanja, što njegov kolega iz JKP Vodovod sada negira da se desilo - podseća izvor Kurira.