Region

SJUTRA SASLUŠANJE OSUMNJIČENOG ZA UBISTVO MALE DANKE! Srđan Janković riješio da progovori i prekine mjesece ćutanja

Autor Miloš Škrbić

Srđan Janković sjutra će biti saslušan u Višem javnom tužičaštvu u Zaječaru.

Izvor: Kurir/Nemanja Nikolić

U Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru koje vodi istragu, za sjutra 4. juna zakazano je saslušanje jednog od osumnjičenih za ubistvo male Danke Ilić u Banjkom Polju 26. marta, Srđana Jankovića to je novinarima tokom protekle nedelje potvrdio i njegov branilac Živadin Bogdanović.

Tako postoji šansa da će sjutra definitivno biti razriješene misterija nestanka i eventualnog ubistva djevojčice, jer je sva prilika da je možda moguće ukoliko Srđan J. iz sela Luka iznese sve što zna. Podsjećamo, on je sa Dejanom Dragijevićem službenim automobilom preduzeća JKP,,Vodovod,, Bor udario dijete nedaleko od pojate na kojoj je tog kobnog 26. marta boravila sa majkom i starijim bratom, nakon čega je zadavljena i bačena na divlju deponiju nedaleko od staobanjskog puta.

Nakon nešto više od dva mjeseca Srđan se branio ćutanjem i konačno riješio da pred tužiocem u VJT u Zaječaru iznese detalje koji će možda pomoći u istrazi da se tijelo male Danke Ilić konačno pronađe.

Inače, najstariji Dragijević, otac osumnjičenog za ubistvo male Danke Ilić, Dejana nakon pritvora zbog saučesništvu u krivičnom djelu za koje Tužilaštvo još nema dokaza jer tjielo djevojčice nije nađeno, 29. maja pušten je da se brani sa slobode. Njega već neko vrijeme nema u porodičnoj kući u Zlotu , na čijoj kapiji se zatiče katanac. Gde se nalazi Radoslav Dragijević za sada još uvjek nije poznato, što su potvrdile brojne novinarske ekipe koje su ga poslednjih dana nakon puštanja tražile.

"Prije par dana Dragijević je dolazio kod mene da bi izmirio troškove sahrane supruge. Donio je sve što je bilo potrebno iz PIO fonda jer oboje penzioneri. Bio je sav utučen završio je to što je imao, izmirio dugovanja ćuteći. Niko ga ništa nije pitao vezano za slučaj, kaže vlasnik jednog pogrebnog preduzeća u Boru".