Region

BIO SA DANKINIM OCEM U UŽASNOM TRENUTKU! Danas će biti saslušan novi svjedok u slučaju ubistva djevojčice

Autor Ivana Vlajković

Prijatelj oca ubijene Danke daće iskaz u tužilaštvu.

Izvor: MONDO/Facebook/printscreen

U Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru juče su saslušana dva svjedoka u sklopu istrage ubistva dvogodišnje djevojčice Danke Ilić, a zbog kojeg su uhapšeni radnici JKP "Vodovod" iz Bora Dejan Dragijević (50) i Srđan Janković (50). Saslušanja se i danas nastavljaju, a kako se saznaje, danas bi trebalo da iskaz da prijatelj Dankinog oca Miloša Ilića, a koji je kobnog dana bio sa njim u vozilu i to u trenutku kada su se susreli sa osumnjičenima.

Nekadašnji direktor JKP "Vodovod" kao i prijatelj osumnjičenog Srđana Jankovića saslušani su juče u tužilaštvu. Prema saznanjima prijatelj Srđana Jankovića je saslušan povodom toga što je osumnjičenom, u danima potrage za Dankom, pozajmio svoj automobil.

Pretpostavlja se da je nekadašnji direktor JKP "Vodovod" govorio i o ponašanju osumnjičenih u danima potrage za Dankom, s obzirom na to da su zbog zločina uhapšeni radnici tog preduzeća. Saslušanja se nastavljaju i danas u Višem javnom tužilaštvu, a iskaz će dati prijatelj Dankinog oca. Ovaj svjedok bio je sa Milošem Ilićem u kolima u trenutku kada je djevojčica nestala. Oni su se kobnog dana, kada je djevojčica nestala, susreli sa osumnjičenima u Banjskom polju.

O tome je detaljnije govorio na konferenciji za medije Bratislav Gašić, inače bivši ministar policije.

"Vozilo u kom su bili osumnjičeni bilo je ispred kapije (imanja Ilić) oko dva i po minuta, stali su zbog potrebe za toaletom. Potom su krenuli, i djevojčicu udarili nekih 30-40 metara od mjesta zaustavljanja. Autom je upravljao D. D. a S. J. je tijelo djevojčice prebacio na zadnje sjedište preko alata. Dogovorili su se da tijelo djevojčice bace. U 13.57 ih je zaustavio otac djevojčice i pitao da li su videli djevojčicu, na šta su odgovorili negativno", rekao je Gašić.

Podsjetimo, dvogodišnja Danka Ilić nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, a policija je, nakon 10 dana potrage i detaljnih provjera svih tragova i informacija, uhapsila Srđana Jankovića i Dejana Dragijevića iz Bora, za koje se sumnja da su djevojčicu udarili automobilom, a zatim njeno tijelo stavili u gepek kola i odnijeli na deponiju.