Region

"MOJ SAT JE FALŠ, KOŠTA SAMO 200 EURA" Miljković pokušao da objasni otkud mu "brajtling"

Autor Balša Janković Izvor Kurir

Okrivljeni Miljković je pokušao da objasni porijeklo skupocjenih satova koji su nađeni kod njega prilikom hapšenja, pa je rekao "da je jedan od luksuznih satova zapravo kopija".

Izvor: Kurir/Zorana Jevtić, Dado Đilas

U Specijalnom sudu na suđenju za pranje para Veljku Belivuku, Marku Miljkoviću, Filipu Ivanovskom i njihovim suprugama, okrivljeni Miljković je pokušao da objasni porijeklo skupocjenih satova koji su nađeni kod njega prilikom hapšenja, pa je rekao "da je jedan od luksuznih satova zapravo kopija".

Prevarili su me

- "Brajtling" je falš, nisam ni znao da postoji dok nisam vidio na pretresu. Taj sat vrijedi 200 eura, prevarili su me kad sam bio mlad - rekao je juče Miljković u Specijalnom sudu.

Miljković je zatim, posle pregleda dokaza u pisanoj dokumentaciji, gdje su prikazani između ostalog i kupoprodajni ugovori za stanove sa potpisom Markovog dede Miladina Miljkovića, rekao da "nije imao nikakve veze sa tim nekretninama, jer nisu u njegovom vlasništvu, već u vlasništvu njegovog dede", nakon čega se dotakao i načina na koji su došli do novca kojim je kupljen stan na ime njegove supruge Tanje.

"Tog jutra bio sam u banci sa svojoj suprugom, a po savjetu službenice, naveli smo kratko da je riječ o ušteđevini, pa iz tog razloga nismo dalje objašnjavali da je novac kojim je kupljen stan u stvari sakupljen od svadbe" - rekao je okrivljeni.

Podsjetimo, Marko Miljković je na prošlom održanom suđenju izjavio da je mjesečno zarađivao 1.000 do 2.000 eura na poslovima obezbjeđenja, a da su za svadbu on i supruga dobili preko 200.000 eura u kešu.

"Ja sam se ranije izjašnjavao u vezi stečenog novca, to je moja ušteđevina, iz raznih poslova koje sam radio. Nikada nisam bio prijavljen, niti ću biti, jer neću državi da plaćam ništa zarad nekog minimalca" - rekao je Miljković.

Dječije pare

Tužilaštvo, podsjetimo, tereti Veljka i Bojanu Belivuk, Marka i Tanju Miljković i Filipa i Mariju Ivanovski da su prljav novac zarađen od kriminala ulagali u legalne tokove kupovinom stanova, kuća, građevinskog materijala, placeva, automobila i satova. Optužnicom je inače obuhvaćena i Belivukova tašta, Snežana Đorđević, ali je postupak u odnosu na nju razdvojen zbog njenih zdravstvenih problema.

Na osnovu dalje pročitane dokumentacije, navedeno je da su iz kuće Belivuka zbog istrage oduzete i novčanice, a kako je njegov branilac Dejan Lazarević rekao, očigledno je da se radi o dječijoj ušteđevini. Međutim, Belivuk o tome nije želio da se ponovo izjašnjava.

Tužilac: Tašta je formalni vlasnik

Advokat Dejan Lazarević se osvrnuo na dio dokumentacije o kupovini placa u Kozarčevoj ulici na Zvezdari, koja se vodi na Belivukovu taštu, na šta se tužilac nadovezao rekavši da će se uskoro otkriti ko stoji iza toga.

"Snežana Đorđević jeste formalni vlasnik, ali ovdje će se u narednom periodu pojaviti svjedoci koji će reći ko stoji iza ovoga i ko je ulagao novac" - rekao je tužilac.