Region

NASTAVLJA SE SUĐENJE ZA MASAKR U "RIBNIKARU"! Majka dječaka odgovara na pitanja porodica ubijene djece

Autor Ivana Vlajković

Majka dječaka iz "Ribnikara" iznosi odbranu u Višem sudu u Beogradu.

Izvor: društvene mreže/printscreen

Majka dječaka koji je 3. maja prošle godine pucao u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", kad je ubijeno osmoro đaka i čuvar obezbjeđenja i ranjeno šest učenika i nastavnica istorije, danas će nastaviti da iznosi svoju odbranu u Višem sudu u Beogradu.

Jedna od ranjenih djevojčica preminula je 12 dana kasnije u bolnici, 15. maja. Majka dječaka je na prošlom suđenju započela iznošenje odbrane, a na samom početku je negirala krivicu za djela koja joj se stavljaju na teret. Ona je navela da neće odgovarati na pitanja punomoćnika, te da će svoje odgovore davati samo na pitanja oštećenih. Pitanja su do sada postavljali Tužilaštvo i odbrana okrivljene.

DNK na čauri

Kako je navelo tužilaštvo, majka dječaka je optužena za krivična djela - nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija. Za nju je tužilaštvo predložilo kaznu zatvora u trajanju od dvije godine i šest mjeseci. Njen DNK trag pronađen je na čauri koja je nađena kod vrata u učionici-kabinetu istorije.

"Pustite mašti na volju"

Na prošlom ročištu je šokirala sve u sudnici svojim odgovorom otkud njen DNK na čauri pronađenoj u učionici.

"Pustite mašti na volju", arogantno je dala odgovor na konkretno pitanje, ne želeći time da otkrije na koji način je jak biološki materijal ostavila na čauri, pa tako ni da li su tačne spekulacije koje su se provlačile kroz javnost, da je lično punila oružje. Inače, majka dječaka je po profesiji stručnjak za DNK i vještačila je i davala stručno mišljenje u brojnim sudskim predmetima.

"Suđenje je mučno"

Anđelko Aćimović bio je jedan od roditelja, koji ja na iznošenju odbrane majke ubice izašao iz Višeg javnog suda u Beogradu. 

"Suđenje je počelo mučno, ja sam ga zbog toga i napustio, jer je taktika advokata i cijele ekipe da se brane na taj način što će izazivati sažaljenje javnosti i pokušati da tako utiču na sudiju da su oni dobra porodica, što mi apsolutno znamo da nije tačno od početka suđenja. Sada su samo pokazali svoje veliko licemjerje i jednu nepotrebnu i nakaradnu sliku o sebi", rekao je ranije Anđelko Aćimović i dodao:

"Nikada nisu osjetili iskreno žaljenje za sve što su uradili u vaspitanju tog djeteta i za posledice koje su proistekle. Sada su sve priče usmjerene na njihovu ličnu zaštitu, što još više pojačava našu bol."