Region

"VIDIO SAM IH U 14.45 NA DEPONIJI" Svjedok ispričao sve o susretu sa Srđanom i Dejanom

Autor Anđela Vukčević Izvor Kurir

SPUSTIO SE NIZ LITICU PUNU SMEAĆA!

Izvor: Facebook/PrintScreen

Od Danke Ilić (2) koja je 26. marta nestala u Banjskom Polju, već dva mjeseca nema ni traga ni glasa. Policija je prečešljala svaki pedalj ovoga kraja. Urađena su vještačenja predmeta uzetih iz automobila kojima je udarena djevojčica, kao i predmeti iz porodične kuće Dejana Dragijevića iz Zlota , osumnjičenog za ubistvo Danke Ilić.

Svoje iskaze da li su u VJT u Zaječaru svjedoci, taj proces još uvek traje a tijela djeteta još uvjek nema. U međuvremenu, preminuo je u Policijskoj upravi u Boru Dalibor Dragijević , brat osumnjičenog za ubistvo koji je bio saučesnik sa ocem Radoslavom u premještanju tijela Danke sa jedne na drugu lokaciju, nakon dva dana, a nakon njega 15. maja preminula je i majka Svetlana Dragijević.

Izvor: Kurir/Nemanja Nikolić

Policija i dalje nastavlja operativan rad na terenu, kako bi se došlo do bilo kakvog dokaza, gde bi moglo da se pronađe tijelo ubijene djevočice.

Boranin S. S. ispričao je da je on kobnog dana, 26. marta oko 14.45 sati video osumnjičene Dejana Dragijevića i Srđana Jankovića na deponiji na Starobanjskom putu. Podsjetimo, u to vreme, 26. marta u 14.45 sati Danka je već bila nestala.

Poslednji put sam vidio osumnjičene Dejana Drgaijevića i Srđana Jankovića, osumnjičene za ubistvo djevojčice , kolima JP "Vodovod" nadomak deponije, na Starobanjskom putu ali sa suprotne strane kada se dolazi iz Bora. Bilo je to 26 . marta oko 14.45 minuta. Krenuo sam iz Doma zdravlja kod majke svoje supruge, koja na tom potezu ima vikendicu. Vidio sam automobil, ne mogu se sjetiti koje je marke bio, pored koga je stajao Srđan Janković, dok je Dejan Dragijević već sišao dijelom niz liticu pune smeća i otpada. Uredno sam mu se javio, međutim Srđan Janković je djelovao zbunjeno i kao da nije htio da mi se javi niti da me pogleda. Tada nisam znao šta se dogodilo. Bilo mi je to neobična reakcija ali nisam tada razmišljao zašto je to tako. Da je djevojčica nestala saznalo se kasnije. Odmah sam se obratio policiji i ispričao sve što sam vidio - ispričao je S. S. i dodao:

Pretpostavljam da su nešto tu već uradili, jer sam se kasnije stalno pitao šta će njih dvojica baš tu kod te deponije u to vrijeme. Šta su oni tražili tu usred bijela dana, pitanje koje me muči i dan danas. Danima ne mogu da se otrgnem mišlju da je možda tu nešto urađeno sa djetetom. Svakodnevno razmišljam da li je možda trebalo više pretražiti taj potez nego deponiju na početku Strobanjskog puta sa suprotne strane iz pravca Banjskog Polja. Jer, tu dolje teče potočić, mještani koji žive na tom potezu kažu da postoji i neka cijev, neki kanal, koji je napravljen prije 50 godina, pa prosto ne smijem ni da zamislim šta su mogli da urade sa tijelom male Danke - priča Boranin S.S. koji je ispričao ono što ga već više od dva ipo mjeseca muči.