Region

OGLASILO SE TUŽILAŠTVO! Tijelo majke osumnjičenog za ubistvo Danke Ilić šalju na obdukciju!

Autor Miloš Škrbić

Svetlana je, podsjetimo, ranije za medije pričala da ne vjeruje da je njen sin ubio Danku. Takođe, ona je isticala da je bolesna i da je lošeg zdravlja.

Izvor: MONDO/Stefan Stojanovć

Majka Dejana D. (50), osumnjičenog za ubistvo dvogodišnje djevojčice Danke Ilić, Svetlana Dragijević preminula je juče u selu Zlot, a Više javno tužilaštvo u Zaječaru naložilo je obdukciju tijela preminule žene.

"Više javno tužilaštvo u Zaječaru donelo je naredbu za obdukcijski pregled leša sada pokojne Svetlane Dragijević. Obdukciju će izvršiti Zavod za sudsku medicinu u Nišu" - navode iz VJT.

Inače, s obzirom na to da se radi o iznenadnoj smrti i da je preminula u komšiluku, u pitanju je redovna procedura. "Tek nakon obdukcije znaće se kada će biti sahrana, a organizaciju sahrane će preuzeti rođaci s obzirom na to da je nesrećna žena poslije hapšenja sinova i muža ostala sama" - kaže izvor.

Svetlana je, podsjetimo, ranije za medije pričala da ne vjeruje da je njen sin ubio Danku. Takođe, ona je isticala da je bolesna i da je lošeg zdravlja.

"Njoj je juče iznenada pozlilo u komšiluku i ona je preminula. Svetlana je od 4. aprila živjela sama, pošto je policija uhapsila njenog sina zbog sumnje da je ubio Danku Ilić. Dva dana kasnije, policija je uhapsila i njenog muža Radoslava, ali i mlađeg sina Dalibora - kaže izvor i podsjeća da je njen drugi sin Dalibor D. umro u pritvoru.

Svetlana je, inače, i sama bila pozvana u Više javno tužilaštvo u Zaječaru radi svjedočenja, međutim, ona je tada iskoristila svoje zakonsko pravo da ne svjedoči u tužilaštvu. Ona je, inače, imala to pravo kao najbliži srodnik osumnjičenih.

"Svjedok Svetlana D. je privilegovan svedok u odnosu na Radoslava D. koji joj je suprug i sina Dejana D. Iskoristila je svoje pravo da ne svjedoči" - rekao je tada advokat Nebojša Živanović.