Region

PREOKRET U ISTRAZI! Majka sa troje djece nije skočila sa mosta u Bojanu, policija na tragu novih detalja

Autor Nevena Davidović

Novi detalji slučaja koji je potresao region.

Izvor: Facebook/Alma Bushati Arrazi

Teorija po kojoj su Alma Arazi i njena tri djeteta skočili sa starog ili novog mosta preko rijeke Bojane u Skadru, okončavši tako svoje živote, trenutno nije dovoljna za policiju i tužilaštvo jer se sumnja da je mjesto samoubistva ispod mosta, a ne na samom mostu, javlja VoxNews.

Istražni organi su do ovog zaključka došli nakon što je pronađena lutku jedne od Alminih ćerki, i to ispod novog mosta.

Na kraju tog mosta, u njegovom podnožju, na mjestu sa šljunkom i drvećem i grmljem, operativci su pronašli lutku, koju je oduzelo tužilaštvo i odnijelo na analizu DNK kako bi se utvrdilo da li je ili nije povezana sa troje utopljenje djece Alme Arazi, kao što se trenutno vjeruje.

Lutka pronađena na obali ispod mosta navela je istražne organe da se u sela Daragjat, gdje je pronađena devetogodišnja djevojčica, fokusiraju na taj dio rijeke. Samo nekoliko metara dalje, tijelo osmogodišnje djevojčice pronađeno je među borovima.

Nedaleko od borova, na udaljenosti od oko dva do tri kilometra, pronađeno je telo četvorogodišnjeg dječaka, a oko 35 kilometara odatle ispred sela Pentar u vodama koje pripadaju Crnoj Gori i tijelo Alme Arazi.

Ideja da je Alma Arazi mogla da se baci sa starog ili novog mosta na Bojani za sada je odbačena, zbog lutke pronađene na obali rijeke ispod novog mosta. Sumnja se da je Alma Arazi, nakon što je popila kafu sa svojom jetrvom, prešla preko starog mosta i nastavila da hoda prema novom.

Pretpostavalja se da je sa djecom prešla most i potom, nakon što je stigla na obalu, utopila svoje troje djece. Smatra se da se to desilo 2. aprila oko 22 sata. U blizini mjesta gdje je lutka pronađena, albanski ministar unutrašnjih poslova Taulant Bala takođe je došao i dao izjavu o pronalasku drugog tijela.

Do sada, nema svjedoka koji su videli 39-godišnju ženu i njena tri djeteta kako hodaju po mostu ili da su ih vidjeli ispod novog mosta, odnosno da je neko vidio trenutak kada je okončala svoj život i život djece. Takođe, barem do sada, nema svjedoka koji su mogli da vide Almu Arazi kako skače u vodu sa svojom djecom, i nema svjedoka koji su čuli buku ili vrištanje djece. Sada se očekuje da se sačeka rezultat analize DNK sa lutke.

Tužilaštvo i policija nastavljaju istragu kako bi potpuno razjasnili ovaj događaj zbog kog je Ergis Arazi, suprug 39-godišnje žene, zadržan zbog krivičnog djela izazivanje samoubistva kao rezultat porodičnog nasilja, optužbi koje su on i njegov brat negirali, za razliku od Almine sestre koja ga je optužila za porodično nasilje i nevjeru.