Region

SMRTNA KAZNA JE ZA NJIH PREBLAGA! Otkriveno šta su roditelji Danke govorili u tužilaštvu

Autor Aleksandar Blagić

Roditelji Danke Ilić dali su iskaz u utorak u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru.

Izvor: Kurir/Nemanja Nikolić/Printscreen/Facebook

Roditelji ubijene djevojčice Danke Ilić (2), Miloš i Ivana, saslušani su u utorak u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru. Oni su ispričali šta se dogodilo u utorak 26. marta kada je djevojčica nestala u Banjskom Polju.

"Tog dana sam bio na poslu. Radio sam na terenu kad mi je Ivana javila da Danke nema, da ne može nigdje da je nađe", započeo je Miloš.

Supruga mu se javila kada je sa djecom stigla u Banjsko Polje. Poslala mu je slike, a onda ga je pozvala za desetak minuta i rekla mu da Danke nema.

"Ja sam bio na mjestu suvozača, a kolega je vozio. Na ulazu u Banjsko polje smo zaustavili 'fijat pandu' da pitamo da li su vidjeli moje dijete", dodaje Miloš.

Rekao je i da su u automobilu bila dvojica muškaraca, za koje se kasnije ispostavilo da su bili osumnjičeni Dejan Dragijević i Srđan Janković. Oni su mu odgovorili da nisu videli dijete, pa je Miloš s kolegom produžio dalje do imanja gdje je Ivana bila sa sinom. Miloš je ispričao da se već tog prvog dana mnogo ljudi uključilo u potragu.

"Svima sam zahvalan na tome, a i dalje se nadam da će nagdje naći Danku živu", rekao je Miloš.

Majka Ivana je opisala kobni dan i rekla da mnogo voli imanje na koje je odvela djecu. Dodala je i da su Danka i njen godinu dana stariji brat bili veseli kad su stigli i igrali se

"Na trenutak sam ih ostavila same jer se obično sve vrijeme drže zajedno, ali Danka je tog dana odšetala i dok sam se vratila nije je nigdje bilo. Tražila sam je svuda po imanju", rekla je majka pred tužilaštvom.

Kako je objasnila, ona je odmah pozvala policiju i supruga Miloša i prijavila da joj nema djeteta. U međuvremenu je primijetila automobil parkiran na prilazu kod imanja, ali nije videla dijete, već samo čovjeka koji je stajao pored. To joj nije bilo sumnjivo jer je mislila da je dijete i dalje negde oko pojate na imanju.

"Tražila sam je i dozivala, ali nigdje je nije bilo. Kad je stigao Miloš, a onda i policija, svuda smo krenuli da je tražimo i tako svaki dan", kazala je majka i sa suzama u očima ispričala da je svakodnevno bila na terenu s policijom i da je bila u neprekidnom kontaktu s njima kako bi pomogla u istrazi.

"To su monstrumi!"

Miloš i Ivana Ilić su po izlasku iz tužilaštva novinarima dali izjavu i ispričali da im nije jasno zašto monstrumi nisu pomogli njihovom djetetu. Nije im jasan postupak osumnjičenih.

"To su monstrumi, ono što proživljavamo sve vrijeme je neopisivo. Policija nam je više puta dolazila, uzimala razne Dankine stvari... Ništa ne znamo, ni za tu krv na putu, ni u kolima, ništa! Nama nije jasno zašto nisu pozvali Hitnu pomoć, zašto nisu pomogli, nego su ovo uradili. Smrtna kazna je preblaga za njih, oni treba da robijaju do kraja života", rekao je Miloš Ilić, otac ubijene Danke.

Pogledajte fotograifje potrage za telom Danke Ilić