Region

EKSPLOZIJA NA RAVNOJ GORI, AKTIVIRALA SE GRANATA! "Jako je puklo, posle toga smo čuli pisak gelera"

Autor Uroš Matejić

Aktivirala se zaostala granata u selu Brajići na Ravnoj Gori.

Izvor: privatna arhiva

U selu Brajići na Ravnoj Gori došlo je do incidenta kada je iz za sada nepoznatih razloga došlo do eksplozije. Mještani kažu da je u pitanju granata, najvjerovatnije ostala na tom području od nekih prošli ratova.

"Sve se dogodilo u večernjim satima, jako je puklo, posle smo čuli pisak gelera. Kada se to dogodilo u blizini je bilo ljudi, ali samo pukom srećom nije bilo povrijeđenih i nastradalih lica. To je vjerovatna neka zaostala granata iz prethodnih ratova, jer u našem selu često nailazimo na nekadašnje rovove i zaostalu mniciju", kaže za RINU jedan od mještana.

Nakon što se dogodila eksplozija, došlo je i potom i do požara. Na lice mjesta odmah su upućene vatrogasne ekipe, koje su uspjele da lokalizuju plamen. Čitav slučaj prijavljen je i policiji. Na lice mjesta upućena je i policijska patrola. Daljom istragom biće utvrđene sve okolnosti koje su dovele do ovog incidenta.

"Ljudi su do ponoći ostali na tom mjestu gde je puklo, nije bilo svjedeno. Vjerovatno se to zaostalo ubojito sredtvo aktiviralo od ove toplote, ko zna koliko godina tu stoji", dodaju mještani.