Region

TAKSISTA OSUĐEN ZBOG DODIRIVANJA DJEVOJČICE (14)

Autor Anđela Vukčević Izvor Kurir

Vozio maloljetnu mušteriju sa vašara, pa skrenuo s puta

Izvor: kuriri/ PRINTSCREN/ PINK

Taksista Anđelko Rajić (72) iz Velikog Gradišta pravosnažno je osuđen na godinu dana i tri mjeseca zatvora jer je u avgustu 2021. godine tokom vožnje, kako je to sud utvrdio, dodirivao svoju maloljetnu mušteriju, koja je u tom trenutku imala 14 godina, a čije roditelje poznaje.

Osnovni sud u Velikom Gradištu donio je 13. decembra 2023. godine prvostepenu presudu da se okrivljeni Anđelko Rajić za krivično djelo nedozvoljene polne radnje nad maloljetnim licem osudi na godinu dana i tri meseca. Okrivljeni je potom uložio žalbu, a Viši sud u Požarevcu 8. februara je odbio tu žalbu i potvrdio prvostepenu presudu, čime je presuda postala pravosnažna - navodi Kurirov dobro obavešten izvor.

Kako potom dodaje naš sagovornik, okrivljenom je određena i mjera bezbjednosti i zabrane prilaska oštećenoj maloljetnici. Rajić je, kako se navodi u optužnici koju je podiglo Osnovno javno tužilaštvo u Velikom Gradištu, krivično djelo počinio 3. avgusta 2021. nakon što je oštećenu djevojčicu vozio kući u jedno obližnje selo nakon vašara koji je bio u Velikom Gradištu.

Naime, kako se navodi u optužnici, taksista je tokom vožnje parkirao automobil pored puta i protiv njene volje ljubio je u obraz, prelazio rukom preko grudi. Dijete se uplašilo i tražilo je da je odveze kući, što je on i uradio, ali tokom nastavka vožnje djevojčicu dodirivao po butinama.

Djevojčica je nakon vožnje sve ispričala svojim roditeljima koji su bili šokirani onim što čuju, pa su slučaj odmah prijavili policiji. Osjećali su se užasno, pogotovo što je to čovjek kog su poznavali i povjerili mu da preveze njihovo dijete do kuće - navodi naš sagovornik i dodaje:

Tokom suđenja okrivljeni je sve vrijeme negirao krivicu, tvrdeći da djevojčica laže i kako je to sve njena bujna mašta.