Region

SINA BIZNISMENA 7 SATI TUKLI I MALTRETIRALI U STANU KIDNAPERA! Oglasilo se tužilaštvo povodom otmice iz Vršca

Autor Đina Radulović Izvor Kurir

Nakon hapšenja osumnjičenih kidnapera iz Vršca koji su oteli mladića (21) inače, sina biznismena iz tog grada, oglasilo se i nadležno Osnovno javno tužilaštvo u Vršcu koje vodi istragu.

Izvor: Kurir/Nenad Kostić/Ilustrcija

,,Dežurni javni tužilac Osnovnog javnog tužilaštva u Vršcu, dana 17.03.2024. godine izviješten da se lica K.A.M. (23), T.A. (19), svi iz Vršca, terete da su prinudili L.N. (20) iz Vršca, da sjedne u automobil vlasništvo K.A.M., odvezli ga do stana u Vršcu, vlasništvo K.A.M., gdje su ga zajedno sa J.L., T.L. i L.M. zlostavljali, oduzeli mu ručni sat, telefon i zlatnu ogrlicu i iznuđivali mu novac", navodi se u saopštenju:

,,Svim navedenim licima određeno je zadržavanje, te je dana 18.03.2024. godine Osnovnom javnom tužilaštvu u Vršcu podnijeta krivična prijava od strane Policijske stanice Vršac protiv K.A.M. (23), T.A. (19), J.L. (23), T.L. (23) i L.M. (21), svi iz Vršca, zbog osnovane sumnje da su izršili kriv. djelo zlostavljanje i mučenje, protiv K.A.M. i T.R. podnijeta je krivična prijava zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili i kriv. djelo protivpravno lišenje slobode i kriv. djelo razbojništvo, a protiv J.L. podnijeta je krivična prijava zbog osnovane sumnje da je izvršio i kriv. djelo iznuda. Osnovno javno tužilaštvo u Vršcu nastavlja dalji rad na predmetu.

Biznismen čiji sin je otet, juče je u razgovoru za Kurir naveo da je on prijavio otmicu.

,,Ja sam prijavio da mi je sin bio otet u subotu uveče, kada je bio na proslavi rođendana. Nakon toga su ga sačekali i tražili mu novac, on nije htio da da, pa su ga nožem prisilili da uđe u auto, odvezli su ga u neki stan i tamo su ga sedam sati maltretirali i tukli. Uopšte nije u pitanju nikakav dug! Ti mladići reketiraju djecu čiji su roditelji malo imućniji ", objasnio je biznismen juče za Kurir i naveo da su otmičari od njegovog djeteta zahtijevali cifru od 2.000 eura.

Kako je potom objasnio, osumnjičeni su njegovom sinu uzeli novac koji je on u tom trenutku imao kod sebe, kao i telefon, zlatan lanac i sat.