Region

DJECA SE IGRALA SA BOMBOM MISLEĆI DA JE IGRAČKA - PRVE SLIKE NAKON EKSPLOZIJE Mještani Tutina šokirani

Autor Milica Mrvaljević Izvor Kurir

Suvi Do posljednjih dana postao je epicentar neizvijesnosti među svojim stanovnicima. Razlog tome je eksplozija bombe koju su, ni manje ni više, nego djeca sela pronašla i s kojom su se igrala dva dana prije nego što je detonirala na obližnjoj livadi.

Izvor: Damir Dervišagić, Printscreen/YouTube

Neobičan incident započeo je kada je mladić odlučio da na livadu u selu baci eksplozivnu napravu, misleći, kako tvrdi, da je riječ o bezopasnoj igrački. Grupa dječaka pronašla je ovu potencijalno smrtonosnu “igračku” i ne sluteći kakva opasnost vreba iz nje, počela je da se igra.

Meštani još uvek se ne mogu oporaviti od šoka. Tog sudbonosnog dana, primetili su nepoznatog muškarca koji se u sivom “pežo karavanu” kratko zadržao u blizini seoske džamije, pre nego što je napustio selo. To je jedini događaj koji je uočen kao sumnjiv u danima koji su prethodili eksploziji.

Izvor: YouTube/Print Screen

Mještani još uvijek se ne mogu oporaviti od šoka. Tog sudbonosnog dana, primijetili su nepoznatog muškarca koji se u sivom “pežo karavanu” kratko zadržao u blizini seoske džamije, prije nego što je napustio selo. To je jedini događaj koji je uočen kao sumnjiv u danima koji su prethodili eksploziji.

Izvor: youtube/printsceen

 Policija je brzo reagovala, pokrenuvši istragu koja je potvrdila da je riječ o eksplozivnoj napravi postavljenoj ispod automobila jednog od mještana. Srećom, bomba je ispala prije planirane eksplozije, čime je izbjegnuta potencijalna tragedija.

Incident u Tutinu služi kao oštar podsjetnik na opasnosti koje nekontrolisano oružje predstavlja, posebno kada se nađe u rukama najmlađih.