Region

UHAPŠEN NASTAVNIK ISTORIJE, UZNEMIRAVAO UČENICU: Osmakinji slao poruke, njeni roditelji sve prijavili!

Autor Gordana Šćepanović Izvor Kurir

Muškarac P. H., nastavnik istorije u OŠ "Bratstvo jedinstvo" u Vrbasu, uhapšen je zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično djelo polno uznemiravanje jedne učenice osmog razreda pomenute škole, saznaje Kurir.

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

,,Događaj je prijavljen u Policijskoj upravi u Vrbasu i protiv nastavnika Osnovne škole "Bratstvo jedinstvo" podnijeta je krivična prijava zbog krivičnog djela polno uznemiravanje učinjeno na štetu učenice osmog razreda" potvrđeno nam je u Osnovnom javnom tužilaštvu u Vrbasu.

Kako nezvanično saznajemo, nastavnik istorije osumnjičen je da je slao neprimjerene poruke učenici osmog razreda škole u kojoj predaje, a sve se izdešavalo početkom ove nedjelje kada je djevojčica cio slučaj prijavila svojim roditeljima.

,,Roditelji učenice su potom P. H. prijavili upravi škole, nakon čega je, kako nezvanično saznajemo, suspendovan sa svih dužnosti u školi u kojoj radi od septembra 2017. godine i protiv njega je pokrenut disciplinski postupak" kaže naš izvor upoznat sa slučajem.

Pozvali smo OŠ "Bratstvo jedinstvo", a nakon što su nas zamolili da pozevemo malo kasnije, više se nijesu javljali na telefon.

Izvor: Printscreen/Kurir

,,Kolektiv ustanove je zatečen i zgranut cijelim događajem, pogotovo što je u pitanju četrnaestogodišnja djevojčica" kaže izvor Kurira.

Osumnjičenom je, inače, određeno zadržavanje, nakon čega je sproveden javnom tužiocu Osnovnog javnog tužilaštva u Vrbasu radi saslušanja i preduzimanja drugih dokaznih radnji u postupku.