Region

DJEČAK PRIJETIO POKOLJEM U ŠKOLI U TREBINJU, UHAPŠEN ZBOG TERORIZMA! Oglasio se MUP - planirali napad na školu

Autor Miloš Škrbić

Lice je uhapšeno sinoć u 19 časova i predato je u dalje postupanje nadređenom tužilaštvu.

Izvor: YouTube prtscr / Klix.ba

Maloljetnik iz Bileće uhapšen je zbog sumnje da je počinio krivično djelo terorizam u pokušaju, rekao je na konferenciji za novinare Siniša Laketa, načelnik PU Trebinje. Siniša Laketa, načelnik PU Trebinje istakao je da su policijski službenici došli do operativnih saznanja da jedno ili više lica pripremaju teroristički akt na srednju školu koja se nalazi na području grada Trebinja.

"Odmah po saznanju, obaviješteno je posebno Odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog kriminaliteta i najtežeg oblika privrednog kriminaliteta pod čijim nadzorom su sprovedene određene istražne radnje. Radnje koje su sprovedene dovele su nas do lica iz Bileće za koje se sumnjiči da je počinilo navedeno krivično djelo", rekao je Laketa.

Lice je uhapšno sinoć u 19 časova i predato je u dalje postupanje nadređenom tužilaštvu.

PU Trebinje: Bezbjedno je, ali mnogi roditelji nijesu puštili djecu u školu

Nakon hapšenja maloljetnika iz Bileće zbog sumnje da je počinio krivično djelo terorizma u pokušaju, brojni roditelji iz Trebinja jutros nijesu poslali djecu u školu. Iz Policijske uprave Trebinje kažu da je situacija u gradu potpuno bezbjedna, a da će se zvanično obratiti javnosti tokom jutra, sa više informacija o ovom događaju i povodu za ovakva nagađanja.

Prema saznanjima ATV-a, maloljetnik je putem društvenih mreža prijetio pokoljem u jednoj srednjoj školi.

Iako je primjetan povećan izostanak učenika, nastava u svim školama odvija se redovno. Predsjednik Aktiva osnovnih škola Milorad Nadaždin rekao je da je primjetan veći izostanak djece u školama u Policama i Bregovima, dok su u školu u Gorici na nastavu došli uglavnom svi učenici.

"Situacija je potpuno pod kontrolom, nastava se odvija redovno", naveo je Nadaždin za lokalni portal Trebinjelajv.