Region

ŠUŠA ZNAO DA MU SE SPREMA UBISTVO PO IZLASKU IZ ZATVORA? NOVI DETALJI LIKVIDACIJE U ZEMUNU: Odbio zaštitu pa ubijen!

Autor Gordana Šćepanović Izvor Kurir

Milan Šuša (39), koji je ubijen sredinom februara ispred porodične kuće u Zemunu, bio je obaviješten da mu se sprema ubistva. Prema rečima dobro obaviještenog izvora Šuši je, navodno, ponuđeno da ima stalnu pratnju u vidu obezbjeđenja, ali je on to odbio

Izvor: MUP Srbije

,,Ponuđeno mu je da ima oko sebe grupu ljudi koja bi stalno bila tu, išla sa njim gdje god, preventivno, jer su njegovi prijatelji i saradnici čuli, ali i slutili da mu se ne sprema dobro kad izađe iz zatvora" kaže naš izvor i dodaje:

,,On je odbio zaštitu, rekao je da ne želi da bilo ko ide non-stop sa njima i da ne smatra da za njega postoji opasnost".

Milan Šuša
Izvor: PRINTSCREEN/KURIR/NENAD KOSTIĆ

 Ubijen je samo nekoliko dana nakon toga, a ubice su mu bile za petama tri dana.

Naime, za ovo ubistvo kao saučesnik uhapšen je Branko S. (34) iz Pančeva, koji se tereti za krivična djela teško ubistvo u saizvršilaštvu i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, ali i Danijela Z. (28) iz Kruševca, osumnjičena za izvršenje krivičnog dela pomoć učiniocu nakon izvršenog krivičnog djela.

Za direktnim izvršiocem ovog ubistva i dalje se traga.

Branko S. i osumnjičeni za kojim se traga su zajedno u periodu od 12. do 15. februara 2024. godine, obilazili lokacije i vršili opservaciju terena u blizini mjesta stanovanja oštećenog, kako bi utvrdili njegove navike i kretanja.

Prethodno su 4. februara u rentakar agenciji iznajmili vozilo marke "škoda" koje su koristili za izvršenje krivičnog djela 17. februara" podsjeća izvor Kurira.

Sumnja se da je Branko S. ovim vozilom 17. februara dovezao osumnjičenog za kojim se traga, do blizine mjesta gdje živi Milan Šuša i parkirao automobil na mjestu pogodnom da uoči oštećenog kada izađe iz svoje kuće.

Pošto je uočio da Šuša oko 10:05 izlazi svojim vozilom iz dvorišta porodične kuće, Branko S. je to javio drugom osumnjičenom putem aplikacije za kriptovanu komunikaciju "Signal", koji je potom krenuo ka kući oštećenog, dodaje se u saopštenju.

On je trčećim korakom prišao Šuši koji je izašao iz svog vozila u namjeri da zatvori vrata od kapije dvorišta porodične kuće, pa je ispalio najmanje sedam metaka u žrtvu u predjelu glave i tijela usljed kojih je preminuo na licu mjesta.

Snimak ubistva

Likvidaciju Šuše snimile su sigurnosne kamere postavljene na njegovoj porodičnoj kući!

,,Zatvarao je kapiju kada mu je ubica prišao, praktično pritrčao. U tom momentu Šuša se okrenuo ka egzegutoru i gledao u cijev pištolja. Prvi hitac ispaljen u njega, kako se vidi na snimku, oborio ga je i on je pao na zemlju, a drugim hicem je ovjeren, odnosno ispaljen je u njega kada je već ležao na zemlji" podsjeća izvor Kurira i dodaje da se sumnja da je ubica imao masku.