Region

REKONSTRUKCIJA ZLOČINA U NOVOM SADU Kako su Lav i Martina ubili djecu, pa sebe: Komšije svjedočile o jezivoj tragediji

Autor Ivana Lazić

Lav (25) i Martina (23) oko 17 sati otrovali su dva sinčića, a zatim oko 22 sata skočili sa 17. sprata solitera u Novom Sadu.

Izvor: Kurir/Zorana Jevtić

Lav Petrović Suvajdžić (25) i njegova supruga Martina (23) oko 17 sati otrovali su dva sinčića, a potom oko 22 sata skočili s vrha solitera. Dok policija još sklapa mozaik zločina i traga za uzrokom, može se napraviti rekonstrukcija na osnovu svjedočenja komšija iz Petrovaradina gdje je porodica živjela, stanara s Limana, gdje su Lav i Martina presudili sebi, kako i iskaza rijetkih njihovih poznanika, da rekonstruiše ovaj tragičan događaj.

1. Najvjerovatnije da su Martina i Lav posle 17 sati u petak prvo djeci dali otrov za korov i sačekali da se uvjere da su ona preminula.
2. Nakon toga su krenuli ka Novom Sadu tražeći zgradu koja je dovoljno visoka da bi njihov skok bio smrtonosan.
3. Odabrali su jedan od tri solitera koji su jedan pored drugog na Limanu.
4. Oko 21.30 ušli su u zgradu zvoneći na interfonu i čekajući da im neko otvori.
5. Liftom su se prebacili do poslednjeg 16. sprata.
6. Obili su ulaz na krovu na 17. spratu, došli do ivice i skočili držeći se za ruke.
7. Neki minut posle 22 sata komšija je primijetio dva tijela na betonu i pozvao policiju i Hitnu pomoć.
8. Hitna pomoć je stigla posle nekoliko minuta, ali Lavu i Martini nije bilo pomoći.
9. Identifikacija je trajala nekoliko sati.
10. Dva sata posle ponoći, policija je krenula ka Petrovaradinu, gdje su živjeli Petrovići i tamo zatekla mrtvu djecu.

Kako su novinarima objasnile komšije mladog para, oni su ranije znali često u dvorištu da roštiljaju i prave piknik sa djecom i djelovali su kao normalna porodica.

"Njih dvoje su veoma mladi i nisu često izlazili iz kuće, ono što sam viđao jeste da su znali da stave ćebe u dvorište, postave hranu i uživaju sa djecom. Sve je djelovalo kao da je u redu, nismo sumnjali da imaju neki problem, a kamoli da će ubiti djecu", kažu komšije. Samo ponekad se čuo dječji plač.

"Šetali su djecu ulicom, vozili su bicikl. Ona je bila prelijepa, plava kosa, mršava, kad je bila trudna stomak se jedva vidio", kaže komšija.

Što se tiče ubijene djece, kažu da su čuli da je izgledalo kao da su spavali kad je policija upala u kuću.

"Jedan dječak je nađen na kauču, drugi je bio u krevecu. Nisu imali krvi na sebi, izgledalo je kao da spavaju", kaže drugi komšija. Bračni par je rijetko kad dizao roletne.

"Mislili smo da su se i odselili jer ih nismo viđali u poslednje vrijeme. Pretužno je da se odluče na ovakav korak", zaključuje komšija.

Prekinula kontakt s roditeljima

Martina nije bila u dobrim odnosima sa ocem i majkom koji žive u Bačkom Petrovcu. Kada je policija identifikovala tijela nastradalih supružnika, oni su obavijestili njene roditelje o tragediji, ali su oni vijest primili prilično ravnodušno.

Oni su policiji rekli da sa Martinom godinama nisu u dobrim odnosima i da nemaju kontakt s njom.

Roditelji čak nisu znali ni da je njihova ćerka rodila drugo dijete 2023, tako da policija nije uspjela mnogo da sazna o njenom životu i tome kako je živjela poslednjih nekoliko godina.

Vlasnik živio u Švedskoj

Jedna od komšinica je izjavila da je uzela ljekove zbog traume koju je doživjela.

"Vlasnik kuće je živio u Švedskoj i povremeno je dolazio. Njega, nju i djecu nisam nikad vidjela. Viđala sam Lava kad bi dolazio s posla oko 17 sati, ali nisu komunicirali s drugima. Nije bilo buke, muzike ni gostiju za dvije godine. Ne mogu mirno da spavam od kada se ovo desilo, pijem ljekove za pritisak", rekla je komšinica za beogradske medije.

Vlasnik kuće preminuo je u januaru u Švedskoj i biće sahranjen u Novom Sadu ovih dana.

Sada se oglasio član "Nikola Čubrilo benda" sa kojim je sarađivao Lav P. S., koji se bavio muzikom.

Lav P. S. bavio se muzikom, uglavnom hevi metalom. Između ostalog, radio je ton za "Nikola Čubrilo bend", čiji se predstavnik prvi put oglasio. "Da, Lav je bio producent mog prvog albuma i kolega sa fakulteta. Poznavali smo se, naravno, znam i njegove roditelje i sestru jako dobro. Jako sam potresen", rekao je predstavnik benda za Srpski Telegraf.