Region

AUTOBUS PROŠAO NA CRVENO, PA POKOSIO DJEVOJČICU NA PJEŠAČKOM: Užas u Beogradu, bore joj se za život!

Autor Nevena Davidović

Na raskrsnici ulice Bulevar Despota Stefana i Porečke ulice autobus je pokosio djevojčicu na pješačkom prelazu.

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Povodom saobraćajne nezgode koja se dogodila 01. marta 2024. godine na raskrsnici ulice Bulevar Despota Stefana i Porečke ulice, na obilježenom pješačkom prelazu, a u kojoj nezgodi je pješak maloljetna L. Š. zadobila teške tjelesne povrede opasne po život, dežurni tužilac Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu izašao je na lice mjesta radi vršenja uviđaja u saradnji sa Saobraćajnom policijom.

Na licu mjesta oštećena je prevezena u UC, a vozač autobusa P. M. koji je prouzrokovao saobraćajnu nezgodu, po nalogu tužioca je zadržan u trajanju od 48 časova. Takođe, na licu mjesta vozač je alkotestiran i nije imao prisustvo alkohola. Dežurni tužilac je naložio da se izvrši vanredni tehnički pregled vozila, i da se izuzme video nadzor raskrsnice gdje se dogodila saobraćajna nezgoda.

Iz krivične prijave Saobraćajne policije prozilazi da je osumnjičeni navedenog datuma oko 15 časova na raskrsnici ulice Bulevar Despota Stefana i Porečke na obilježenom pješačkom prelazu upravljajući autobusom gradskog prevoza, ne pridržavajući se saobraćajnih propisa, prošao kolovoz dok je na semaforu bilo crveno svijetlo za vozača, i na taj način prednjom stranom autobusa udario maloljetnu L. Š. koja je prelazila pješacki prelaz dok je na semaforu bilo zeleno za pješake, usljed kog udarca je ošetećena oborena na kolovoz i zadobila teške tjelesne povrede opasne po život.

Saslušan pred tužiocem Prvog osnovnog javnog tuzilastva u Beogradu dana 03.03.2024. godine osumnjičeni P. M. u prisustvu izabranog branioca je negirao izvršenje krivičnog djela iznoseći svoje viđenje događaja. Imajući u vidu datu odbranu, tužilaštvo je predložilo sudu da se prema osumnjičenom odredi pritvor zbog sumnje da bi boravkom na slobodi mogao ometati postupak uticanjem na svjedoke koji tek treba da budu ispitani u postupku.

U daljem toku postupka tužilaštvo će ispitati svjedoka-oštećenu kada zdravstveno bude moguće, svjedoke očevice, naložiti saobraćajno-tehničko vještačenje, medicinsko vještačenje i prikupiti eventualno dodatne materijalne dokaze, nakon čega će biti donijeta konačna odluka, o čemu će javnost biti obaviještena.